Sportdag 2017

De sportdag voor het 1e tot en met het 7e jaar was een mooie mix van traditionele en avontuurlijke activiteiten, van voor de hand liggende en wat extremere vormen van sportbeoefening, van individuele en teamgebonden uitdagingen. Benieuwd naar de ervaringen van de leerlingen? Voor Helena Colpaert uit 5OMC zorgden de verschillende activiteiten alvast voor een geslaagde sportdag.
Lees verder

Uitstap Volkssterrenwacht Armand Pien

Sinds een paar jaar is er een seminarie eerste graad (in realiteit van 1e tot 3e jaar) voor leerlingen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Ze gaan per week twee uur aan de slag rond allerlei uiteenlopende thema's. Met een leerrijk bezoek aan de Volkssterrenwacht Armand Pien als inleiding op lessen rond astrologie ging het seminarie dit jaar van start. Eno Verdonck uit 3LB was een van de enthousiaste deelnemers aan deze uitstap.
Lees verder

Brugdagen 2017

Jaarlijks trekken onze eerstejaars begin september op kennismakingstweedaagse. Na jaren Zeeklassen zijn dat sinds twee jaar Brugdagen geworden. Dit jaar helaas voor het eerst met minder mooi weer, maar dat lieten ze niet aan hun hart komen daar in Brugge!
Lees verder

De eerste schooldag

Kriebels in de buik en slecht slapen, je raadt het al: de laatste vakantiedag is aangebroken … Op 1 september hebben we weer veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen op SFI: naast 142 eerstejaars waren er 35 neveninstromers in de andere jaren.

De eerstejaars kregen een aangepast dagprogramma waarbij alles draaide om het leren kennen van de klasgenoten, de klassenleraren en de school. Er waren spelactiviteiten, een quiz om het schoolreglement onder de knie te krijgen, een zoektocht met de iPad om alle lokalen te vinden enz. Tijdens de middagpauze aten we samen spaghetti en babbelden we bij met de meters en peters: oudere leerlingen die zich engageren om de eerstejaars wat bij te staan bij hun schuchtere stappen in de nieuwe school. Op het einde van de dag kon iedereen vermoeid maar met een hoop verhalen en een eerste klasfoto naar huis, klaar om elkaar nu echt beter te leren kennen.

Start laptopproject

In SFI starten we dit schooljaar in drie pilootklassen met een laptopproject: 4OC, 5AIT en 5OR/OL. Vanaf het schooljaar 2018-2019 wordt het laptopproject uitgebreid en zullen alle leerlingen van het vierde jaar met een individuele laptop werken. We zijn ervan overtuigd dat een laptop extra kansen biedt aan elke leerling en tevens voor een grote leerwinst zorgt.

Nieuwe gezichten

Begin dit schooljaar mochten we één nieuwe collega verwelkomen: Bruno Geldof. We wensen hem veel succes toe en stellen hem graag even voor…

Bruno Geldof

foto Bruno Geldof
Zijn moeder zal het allicht niet snel vergeten: op 29 januari 1985 baande Bruno Geldof zich in Sint-Niklaas moeizaam een weg naar het levenslicht. Zijn jeugd bracht hij door in het landelijke Nieuwkerken, waar ook zijn liefde voor taal ontsproot. En dat in een familie van voornamelijk wiskundig aangelegde neefjes en nichtjes! Het buitenbeentje koos voor een master toegepaste taalkunde Duits en Spaans. Een Erasmusavontuur in Duitsland mocht dan ook niet ontbreken. Zijn voorliefde voor grammatica stelde hij overigens later nog op de proef met avondschool Arabisch. Omdat Bruno niet genoeg kon krijgen van het onderwijs, zocht hij er ook een job in. Met als doel zijn Begeisterung voor taal door te geven aan jongeren. Hij combineerde daarbij steevast het secundair met hoger onderwijs. Ondertussen is het al een tinnen huwelijk geworden, dat hij dit jaar feestelijk heeft ingezet in SFI. Volgend jaar stapt hij overigens écht in het huwelijksbootje! In zijn vrije tijd kom je Bruno misschien tegen al galopperend door Vlaamsche velden. Als hij niet aan het kubben is, natuurlijk!