Hoog bezoek op de jaarbeurs voor het project: Gentse studenten steunen Zuid-Afrika

Emeline Tahon (5MTWE) stelt ons sociaal project ten voordele van de kleuters in de sloppenwijken van Pretoria, Zuid-Afrika, voor aan premier Charles Michel, minister Alexander De Croo, schepen Mathias De Clercq en plaatsvervangend ambassadeur van Zuid-Afrika bij de opening van de Jaarbeurs te Gent (15 september 2018).

SFI steunt Zuid-Afrika

Elk jaar is er een uitwisseling met Midstream College, een school in Zuid-Afrika. We trekken met een dertigtal vijfdejaars van het Sint-Franciscusinstituut en het Sint-Pietersinstituut in de paasvakantie naar Zuid-Afrika. Deze uitwisseling heeft echter ook een sociale dimensie! Vooraf proberen we namelijk zoveel mogelijk geld in te zamelen om de kleuters in de sloppenwijken van Pretoria een betere toekomst te geven. Met dat geld hebben we al kleuterscholen helpen bouwen en inrichten, konden we een moestuin aanleggen, didactisch materiaal geven, de opleiding van kleuterjuffen mogelijk maken enz.
Lees verder

Inleveren huurboeken en bestelprocedure schoolboeken

Onze slogan ‘Vleugels voor jouw talent’ heeft zich in het voorbije schooljaar niet beperkt tot een paar mooie woorden, maar hij heeft het schooljaar gekleurd doorheen alle activiteiten met en van de leerlingen.
U wilt uw kind ook volgend schooljaar van dit kwaliteitsonderwijs laten genieten.
Een goede start in september hangt samen met een correct en volledig boekenpakket.

Al vier jaar werkt de school samen met boekenleverancier Iddink. U bent natuurlijk vrij in uw keuze met welke boekenleverancier u wilt werken.

Op volgende pagina vindt uw dochter/zoon meer informatie over het inleveren van de huurboeken en ook over de bestelprocedure: Praktische info > Schoolboeken.

Frans toneel

Van 3 tot en met 5 mei namen zeven leerlingen van het vierde jaar deel aan het festival Artscène in het kader van het project Frans toneel. Op 16 en 17 mei waren er de schoolvoorstellingen. Maar … weet u hoe zo’n festival eruitziet? Hoe voelen de leerlingen zich net voor en na een voorstelling? We bezorgden de acteurs een schriftje waarin ze enkele anekdotes en ervaringen konden neerpennen. Hier volgt een kleine bloemlezing.
Lees verder

Nederlands toneel – Het experiment

Op 20 en 21 april was het weer zover: de jaarlijkse opvoeringen van het Nederlands toneel. Dit jaar stond het stuk in het thema van suspense en mysterie. Het experiment bracht een mix van komische taferelen, bewegingstheater, muziek en dans. Leerlingen van het eerste tot het zesde jaar aso, tso en bso gaven het beste van zichzelf, alsook enkele moedige leerkrachten die mee acteerden, dansten of muziek maakten. Ook achter de schermen – bij het decorteam en bij de techniek – werkten de leerlingen en leerkrachten op hoog niveau.
Lees verder

Uitwisseling Namen

Benieuwd naar de ervaringen van onze leerlingen uit 3 aso van 23 tot 25 april in Namen? Het was een hele uitdaging. De deelnemers hebben mensen aan de andere kant van de taalgrens leren kennen. Sommigen hielden er een mooie vriendschap aan over. Het was fijn om te zien dat onze leerlingen zich zo inspanden om alles in het Frans te zeggen.
An Van Der Heyden, een trotse leerkracht Frans
Lees verder

Operaproject: ‘De kracht van de waarheid’

SFI gaat volgend schooljaar in zee met Opera Ballet Vlaanderen! Met een knipoog naar de productie Satyagraha van Philip Glass bereiden leerlingen en collega’s een muzikale opvoering voor rond geweldloos protest en burgerlijke ongehoorzaamheid. Het hoogtepunt worden twee livevoorstellingen van SFI in de Opera Gent op 15 en 16 maart 2019!
Lees verder

Familienieuws 24 april 2018 – 27 mei 2018

Geboorten

4 mei 2018
Milo Quinteyn
eerste kindje van Pieter-Jan Quinteyn en Fien Deceuninck, oud-collega
een kleinzoon voor Marleen Poelman, collega

Overledenen

24 april 2018
mevrouw Jacqueline Missal, oud-collega
25 april 2018
mevrouw Gerda Roels
grootmoeder van Nina Deceuninck, 6EMTA
21 mei 2018
mevrouw Marie De Doncker
grootmoeder van Thibault Willems, 7LOG
27 mei 2018
de heer Jozef De Wilde
vader van Nicole De Wilde, collega
vader van Carine en Lucette De Wilde, oud-leerlingen
grootvader van Tessa Vereecken en Brita Dever, oud-leerlingen