Zaalvoetbal op woensdag: ‘Jammer van die doelpunten tegen in de laatste minuut’

Elke graad leverde een zaalvoetbalploeg af om deel te nemen aan het zaalvoetbaltornooi van MOEV. ‘Blij met de opkomst en de inzet, maar het geluk was niet altijd aan onze kant.’

Een ploeg uit elke graad: het SFI kon dit jaar een mooie delegatie naar het zaalvoetbaltornooi van MOEV sturen, met wedstrijden elke woensdagnamiddag van januari. Door de fair play en de sportieve inzet werden er heel wat mooie wedstrijden gespeeld. En MOEV (een organisatie die scholen ondersteunt in bewegen en gezonde levensstijl) mocht dit tornooi dan wel organiseren, zonder de organisatie- en coachingskills van meneer Vermeire en meneer Vanparrys konden onze leerlingen er niet schitteren.

(lees verder onder de foto’s)

Wij vroegen aan meneer Vermeire hoe hij terugkijkt op de wedstrijden.

“We hebben kunnen deelnemen met een ploeg uit elke graad, dat was al even geleden”, zegt hij. “Bijzonder fijn. Elke ploeg kon vier of vijf wedstrijden spelen tegen andere scholen.”

“Helaas lag het geluk niet altijd aan onze kant. Onze tweede graad kon zich plaatsen, maar verloor een wedstrijd op strafschoppen, en nadien gaven ze een voorsprong jammer genoeg weg.

Bij de derde graad een gelijkaardig verhaal. Daar waren er twee kansen voor een halve finale. De eerste kans was bij een tussenstand van 2-0 in ons voordeel, maar in de laatste minuut kregen we verschillende doelpunten tegen. De laatste wedstrijd was een gelijkspel of winst een vrijgeleide naar de finale, maar die wedstrijd konden we niet winnen.

We zijn bijzonder blij over de inzet en het enthousiasme van onze leerlingen. In februari staat het minivoetbaltornooi op het programma. Onze eerste graad speelt op 21 februari, de tweede graad op 28 februari en de derde graad op 13 maart.”

Lishan Dedeurwaerder, 5TC