Uniform/kledingcode

Op onze school draag je bij alle schoolactiviteiten een uniform. Uitzonderingen hierop worden vooraf meegedeeld.

Eenvoud en voornaamheid gaan best samen. Je kledij en je haar zijn dus altijd netjes en niet uitdagend. Make-up en accessoires zijn sober.

De directie, het opvoedend en ondersteunend personeel en de leerkrachten hebben het recht een kledingstuk als niet passend te weigeren en in bewaring te nemen tot het einde van de schooldag. De directie heeft bij twijfel en/of discussie het laatste woord.

Ben je niet in orde, dan krijg je de eerste maal een nota in je agenda. Bij een volgende nota word je verplicht vervangkledij aan te trekken. Vanaf vier nota’s kun je ook een strafstudie krijgen. Het weigeren van vervangkledij leidt automatisch tot een sanctie. (zie punt 4.5.2.2 in het schoolreglement)

uniform_buiten

Je jas, blazer of bodywarmer moet effen marineblauw of wit zijn. Kappen met felgekleurde voering zijn bijvoorbeeld niet toegelaten. Er mag ook geen verwarring met zwart mogelijk zijn.

Je broek, rok of bermuda moet effen niet afgewassen marineblauw zijn zonder witte of gekleurde biezen. Ook jurken of lange tunieken zijn altijd effen marineblauw.

Alle kledij in (donker)blauwe jeansstof of jeanslook is niet toegelaten als uniformkledij. Jeansstof is herkenbaar aan de witte draden die in meerdere of mindere mate zichtbaar zijn in de stof. Jeansstof blijkt na enkele wasbeurten ook te verbleken.

Je trui, sweater, T-shirt, hemd of bloes zijn licht- of donkerblauw, wit of een combinatie van beide. Andere tinten, kleurige opdrukken of een gekleurde kap kunnen zeker niet. Een heel bescheiden logo vormt uiteraard geen probleem.

Je draagt geen uitdagende kledij, bijvoorbeeld te korte rokken of jurken, diep uitgesneden of te korte T-shirts … Een stijlvol mouwloos bloesje kan, een topje met bijvoorbeeld spaghettibandjes, blote rug of schouders zeker niet.

De minimale lengte van een rok of jurk is drie kwart van je dij.

Vrijetijdskleding wordt niet op school gedragen. Je draagt dus geen joggingbroek, short, afhangende broek, (teen)slippers …

Een dunne legging kan enkel onder een rok, jurk of lange tuniek en is altijd effen marineblauw.

Je draagt enkel eenvoudige en onopvallende accessoires.

Je sjaal, muts en handschoenen zijn wit of blauw of een combinatie van beide. Onopvallende zwarte, beige of grijze sjaals e.d. worden in de winter ook toegelaten om je te verwarmen, niet als extra versiering.

Binnen draag je geen enkel hoofddeksel.

Om hygiënische redenen draag je, in gesloten schoenen, kousen of sokken.

Collants en ondoorzichtige nylonkousen zijn altijd marineblauw.

Je draagt sobere schoenen, sandalen of laarzen in onopvallende kleuren (geen felle kleuren).

Zichtbare piercings, tatoeages en stretchers zijn niet toegelaten. Piercings (ook niet zichtbare zoals in de navel) kunnen oorzaak zijn van letsels (zoals bijvoorbeeld bij het vak lichamelijke opvoeding).

In de lessen lichamelijke opvoeding draag je een SFI-T-shirt en een SFI-short. Je gebruikt aparte sport- of gymschoenen met rode veters (op school verkrijgbaar). Al deze stukken worden duidelijk voorzien van je naam en bewaard in een turnzak met je naam erop.

Ook in de examenperiode en bij het afhalen van het rapport is het uniform verplicht.

Bij de voorstelling van de geïntegreerde proef, bij de mondelinge examens en bij de proclamatie volstaat een verzorgd en correct uniform. Een maatpak/mantelpak is absoluut niet nodig.