Onthaal nieuwe leerlingen

De eerste schooldag – een spannend moment… Heb jij ook last van kriebels in je buik? Wees gerust, je bent niet de enige! En wij doen er alles aan om jou een fijne start te geven!

Om onze nieuwe leerlingen een warm onthaal te bieden, zorgen we ervoor dat enkel de eerstejaars op de eerste schooldag meteen om 8.15 uur op school verwacht worden. Alle andere leerlingen komen later aan zodat we extra aandacht kunnen schenken aan de leerlingen voor wie alles nieuw is.

We hebben een speciaal kennismakingsprogramma in elkaar geknutseld waarbij we zowel de nieuwe klasgenoten als de klassenleraar leren kennen en waarbij we de schoolgebouwen en de verschillende klassen ontdekken. Als kers op de taart trekken we op het einde van de eerste week met alle eerstejaars op tweedaagse in het kader van een goede groepsvorming. Na deze Brugdagen is SFI al lang niet nieuw meer voor jou!

Oudere nieuwe leerlingen worden eind augustus al eens verwelkomd op een apart infomoment voor deze leerlingen. Een rondleiding, kennismaking met de coördinatoren, het reilen en zeilen op onze school: je komt het allemaal te weten zodat je de eerste schooldag met een gerust gemoed kan starten.

Voor de ouders van de nieuwe leerlingen houden we eind augustus een speciale kennismakingsavond.