The Healthy Corner opent de deuren

The Healthy Corner, dat is de naam van de mini-onderneming van onze zevendes. Dankzij dit project ontdekken de leerlingen wat een bedrijf runnen écht betekent.

De mini-onderneming van 7 business support opent zijn deuren. In het tweede semester leren de leerlingen de knepen van het vak over hoe ze een winkel moeten runnen. Hun winkeltje heet The Healthy Corner. Deze naam kozen ze bewust, want ze bieden diverse gezonde tussendoortjes en dranken aan. Ze willen het bewustzijn vergroten en het belang van evenwichtige voeding in de kijker zetten.

Elke leerling kreeg een bepaalde verantwoordelijkheid. Zo zijn er vier diensten: commercieel, boekhouding, administratie en producten. Hieronder zie je het organigram. Sommige leerlingen krijgen extra verantwoordelijkheid: er is bijvoorbeeld een algemeen directeur en een assistent-directeur.

(lees verder onder de foto)

Wil je zelf proeven van het assortiment? De mini-onderneming bevindt zich in het lokaaltje naast de blauwe poort. Je kan er elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag terecht tijdens de pauze.

Meryem Sahin, 5TC