De leesmicrobe op SFI: auteurslezing, boekenclub en onze tips

Auteur Luc Descamps kwam langs op onze school om te vertellen over zijn boeken. Onze school hoopt zo leerlingen aan te zetten tot lezen. Maar de leesmicrobe is al lang onder ons – zo loopt er al een tijdje een heuse boekenclub.

Hoog bezoek op SFI: succesauteur Luc Descamps kwam op 16 januari zijn boeken voorstellen. In deze auteurslezing gaf hij meer uitleg over zijn boeken, en nam hij de leerlingen mee in zijn verhaallijnen. 

(lees verder onder de foto’s)

Het is niet de enige manier waarop SFI lezen promoot. Sinds dit jaar is er ook een heuse boekenclub actief. Het is een gezellige bende met allemaal boekenliefhebbers. Onder leiding van mevrouw Van Hulle lezen ze samen hetzelfde boek. Nadien maken ze er een creatieve opdracht rond. Tijdens de poëzieweek maakten ze samen een uitdaging voor de school. Leerlingen konden op zoek gaan naar verstopte woorden in gedichten. Er hing zelfs een prijs aan vast. 

De club komt elke donderdag samen in de middagpauze. Lijkt het je ook wat om met vrienden hetzelfde boek te lezen? Welkom in de vergaderzaal in de kloostergang.

(lees verder onder de foto)

De boekenclub raadt je alvast twee toppers aan:

Sita Tréau, 5TC