Logo ouderraad

Waar staat de ouderraad voor?

Werking ouderraad
Samenwerken, adviseren, informeren en communiceren met directie en leerlingen
Samenwerking tussen ouders en school bevorderen. Als ouderraad willen wij een brug tussen ouders en school vormen. Participatie van de ouders in een school is van belang voor alle partijen. De ouderraad is dé weg waarlangs suggesties, vragen en voorstellen over het schoolleven de directie bereiken. De ouderraad is voor de directie een permanent consultatieorgaan en klankbord.
Ondersteuning activiteiten
Hulp bieden bij diverse activiteiten georganiseerd door de school, zoals het schoolfeest en de proclamatie.
Organiseren van ontmoetingsactiviteiten
Ouders en leerlingen uitnodigen voor een educatieve voordracht of een ontspannende activiteit.

Wie zijn we?

De ouderraad bestaat momenteel uit een groepje actieve ouders bijgestaan door de directie.

• Annick Thienpont (directie)
  • Marijke Lybaert (directie)
  • Sonja Goemaes (ouder)
  • Lieve Van Wettere (ouder)
  • Hilde Vanfleteren (ouder)
  • Valerie De Smet (ouder en voorzitter)
  • Hervé Imschoot (ouder)
  • Stephanie Serbruyns (ouder)
  • Filip De Craemer (ouder)
  • Piet Maerten (ouder)
  • Kaat Van Nevel (ouder)

Wilt u actief de schoolloopbaan van uw tiener opvolgen? Hebt u originele voorstellen voor de toekomst of wilt u gewoonweg weten hoe het er in de school van uw tiener aan toe gaat? Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de vergaderingen en initiatieven?
Aanmelden alsook de ouderraad bereiken voor vragen en voorstellen kan via de contactpagina ouderraad@sfimelle.be.

Vergaderingen

Voor het schooljaar 2020-2021 vinden de vergaderingen plaats op:

• Maandag 7 september om 19 uur
  • Dinsdag 24 november om 19 uur

Voor de rest van het schooljaar moeten de data nog bepaald worden.

• 5 oktober 2020
    Dag van de leerkracht
  • juni 2021
    Proclamatie

Gezien de coronamaatregelen is het nog onduidelijk welke activiteiten er zullen mogen georganiseerd worden.

Bijdrage

Natuurlijk kosten de initiatieven van de ouderraad ook wat geld. Hiervoor vragen wij via de school een bijdrage van 1,50 euro per leerling. Deze bijdrage wordt verrekend via de schoolrekening van december.