Een dag op SFI

Dagindeling

Eerste belteken, vorming van de rijen
Begin van de lessen
Begin van het tweede deel van de voormiddag
Lunchpauze en middagactiviteiten
Belteken, vorming van de rijen
Begin van het laatste lesuur
Einde van de lesdag (1ste graad)
Einde van de lesdag (2de en 3de graad)

Lunchpauze

Je kunt je lunchpakket van thuis in de voorziene ruimte van de school opeten. Je kunt op school ook een warme maaltijd of een belegd broodje bestellen. Drank wordt op school aangekocht. Brikjes en water mag je ook van thuis meebrengen.

Leerlingen uit het 1ste, 2de, 3de en 4de jaar krijgen van de school geen toestemming om te verblijven in een restaurant, een cafetaria of een aanverwante gelegenheid. Zij krijgen enkel de toestemming om naar huis, bij grootouders of op een vast adres (geen horecazaak), vooraf opgegeven aan de school, te gaan eten.

Middagactiviteiten

Tijdens de middagpauze kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Je kunt dagelijks vrij sporten op het sportterrein of deelnemen aan de georganiseerde activiteiten in de sportzaal. Wie houdt van muziek kan lid worden van het koor. Je kunt ook de initiatie Photoshop volgen of je computertaken maken in de computerklas. En natuurlijk staan de deuren van het vrijetijdslokaal en de mediatheek elke middag voor je open!

Deze waaier aan middagactiviteiten wordt nog elk jaar uitgebreid in overleg en in samenwerking met de leerlingenraad.

Studiemogelijkheden en begeleiding

Heb je nood aan een rustige ruimte, dan kun je gebruik maken van de stille naschoolse studie. Deze studie duurt van 15.25 tot 16.15 uur en is gratis.

Op maandag, dinsdag en donderdag kun je vanaf 16.15 tot 18 uur terecht in de avondstudie. Deze studie is betalend.

Tijdens de examenperiode bestaat de mogelijkheid om ’s namiddags op school te studeren van 12.45 tot 16 uur (op vrijdag tot 15.25 uur).

Heb je tijdelijk nood aan individuele studiebegeleiding, dan kan je na advies van de klassenraad en in overleg met de co√∂rdinator naar de Einsteinklas voor enkele sessies ‘train je brein’. Dit is geen vakgebonden bijles, wel een ondersteuning bij het leren studeren.