Inschrijven

Maakt uw zoon of dochter volgend jaar de overstap naar het secundair onderwijs?
Dan is hij of zij uiteraard van harte welkom op SFI.
Graag willen wij u informeren over onze vernieuwde visie op een brede eerste graad vanaf het schooljaar 2018-2019. Deze sluit reeds aan bij de hervorming van de eerste graad die van overheidswege pas definitief van start gaat op 1 september 2019.

Download de welkomstbrochure voor de eerste graad

Ontdek nu ons vernieuwd studieaanbod voor de A-stroom (optie Flex, optie Latijn, optie Fix) en de B-stroom.

Belangrijk om te weten is ook dat wij ons huidige inschrijvingssysteem behouden en niet deelnemen aan het elektronisch centrale aanmeldingssysteem (CAR) van de stad Gent.

Praktisch

Alle inschrijvingen verlopen elektronisch. Daarom brengt u best de identiteitskaart (of kids-ID) van uw zoon/dochter mee en indien mogelijk ook de identiteitskaart van beide ouders.

Inschrijvingsmomenten in de zomervakantie

Schooljaar 2018-2019

Start inschrijvingen voor het eerste leerjaar A en B

De voorrangsperiode voor broers en zussen van leerlingen die nu al op onze school ingeschreven zijn geldt van 19 tot 28 februari 2018.
Vanaf maart 2018 kan iedereen die dat wenst, inschrijven voor het eerste jaar. U maakt dan best vooraf een afspraak: 09 230 79 11.

Maximumcapaciteit

In de A-stroom voorzien wij geen capaciteitsproblemen.

B-stroom

Update 29 mei 2018: wij hebben beslist een tweede klas 1B in te richten. Alle leerlingen die op de wachtlijst stonden werden intussen al gecontacteerd en zij kunnen zich nu effectief inschrijven.
Op dit moment blijven er daarnaast nog een paar vrije plaatsen over.
Geïnteresseerden melden zich dus best zo snel mogelijk aan na telefonische afspraak.

Inschrijvingen voor 1B verlopen enkel via mevrouw L. Kuijte (co├Ârdinator eerste graad). Info: lieke.kuijte@sfimelle.be

2BVL is op dit moment volzet. Enkel bij eventuele overgangen van eigen leerlingen kunnen hier plaatsen vrijkomen begin juli 2018.

Inschrijvingen tweede tot en met het zevende jaar

De inschrijvingen van nieuwe leerlingen in het tweede tot en met het zevende jaar zijn – zoals decretaal bepaald – gestart na de paasvakantie.
Voorlopig zijn er nog geen studierichtingen vol verklaard.

Schooljaar 2017-2018

In het huidige schooljaar zijn volgende klasgroepen vol verklaard: 1e leerjaar B, 2 beroepsvoorbereidend leerjaar, 3 ondernemen en IT (handel), 4 office en retail (kantoor), 4 ondernemen en IT (handel) en 5 office management en communicatie (secretariaat-talen).

Contactformulier