Inschrijven

Maakt uw zoon of dochter volgend jaar de overstap naar het secundair onderwijs?
Dan is hij of zij uiteraard van harte welkom op SFI.
Graag willen wij u informeren over onze vernieuwde visie op een brede eerste graad vanaf het schooljaar 2018-2019. Deze sluit reeds aan bij de hervorming van de eerste graad die van overheidswege pas definitief van start gaat op 1 september 2019.

Download de welkomstbrochure voor de eerste graad

Ontdek binnenkort ons vernieuwd studieaanbod voor de A-stroom (optie Flex, optie Latijn, optie Fix) en de B-stroom.

Belangrijk om te weten is ook dat wij ons huidige inschrijvingssysteem behouden en niet deelnemen aan het elektronisch centrale aanmeldingssysteem (CAR) van de stad Gent.

Praktisch

Alle inschrijvingen verlopen elektronisch. Daarom brengt u best de identiteitskaart (of kids-ID) van uw zoon/dochter mee en indien mogelijk ook de identiteitskaart van beide ouders.

Schooljaar 2018-2019

Start inschrijvingen voor het eerste leerjaar A en B

De voorrangsperiode voor broers en zussen van leerlingen die nu al op onze school ingeschreven zijn geldt van 19 tot 28 februari 2018.
Vanaf maart 2018 kan iedereen die dat wenst, inschrijven voor het eerste jaar.
U bent welkom op onze open avond (dinsdag 6 maart 2018) en open dag (zaterdag 21 april 2018) en kunt dan ook inschrijven.

Maximumcapaciteit

In de A-stroom voorzien wij geen capaciteitsproblemen.

Voor de B-stroom zijn de klasgroepen (1B en 2BVL) op dit moment volzet. Enkel bij eventuele overgangen van eigen leerlingen kunnen hier plaatsen vrijkomen. Inschrijvingen voor 1B verlopen enkel via mevrouw L. Kuijte (coördinator eerste graad). Info: lieke.kuijte@sfimelle.be

Inschrijvingen tweede tot en met het zevende jaar

Wat de inschrijvingen van nieuwe leerlingen in het tweede tot en met het zevende jaar betreft, bepaalt het inschrijvingsdecreet dat deze pas kunnen starten na de paasvakantie (op maandag 16 april 2018). Meer informatie hierover volgt later via de website van de school.

Schooljaar 2017-2018

In het huidige schooljaar zijn volgende klasgroepen vol verklaard: 1e leerjaar B, 2 beroepsvoorbereidend leerjaar, 3 ondernemen en IT (handel), 4 ondernemen en IT (handel) en 5 office management en communicatie (secretariaat-talen).

Contactformulier