Geluk(kig)(nieuwjaar)

Het nieuwe jaar is al even ingezet, maar toch willen sommige leerlingen de kans nog grijpen om jullie het beste te wensen, én dit in heel wat talen. In ‘gelukkig’ zit het woord ‘geluk’. Wat betekent dat voor onze leerlingen?

Tijdens de maand januari werkten de eerstejaars rond het thema ‘geluk’ in de lessen mens & samenleving. Een aantal lessen waren eerder filosofisch van aard, want ze stonden stil bij wat hen gelukkig maakt en wat geluk voor hen betekent. De leerlingen dachten zelfs na over een verjaardag in de toekomst: Wat zou jij willen dat ze over jou vertellen op jouw honderdste verjaardag? Een aantal van deze mooie boodschappen en ideeën hebben we samengebracht in onderstaande video. Sta ons toe om jullie allemaal alsnog een gelukkig nieuwjaar te wensen. En dat doen we in heel wat talen. Geniet!

Kadriye Bostan, 5TC (montage) 

Aubly Wilmot & Sana Beeckman, 5TC (redactie)