Navigeren in de toekomst

Op donderdag 25 januari gingen de zesdejaars en de zevendes naar de SID- in beurs in Gent Expo. SID-in staat voor studie informatie dagen. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waar alle Vlaamse hogescholen en universiteiten hun opleidingsaanbod voorstellen aan laatstejaars. Zo helpen ze de toekomstige studenten met hun studiekeuze. Wij vroegen aan een aantal medeleerlingen wat ze ervan vonden en welke studierichting hen het meeste aansprak.

“De SID- in beurs was heel informatief en was een goede mogelijkheid om vragen te stellen en meer te weten te komen over verschillende richtingen. Het heeft voor mij de keuze tussen rechten, bestuurskunde en psychologie wel moeilijker gemaakt omdat ze allemaal interessant zijn.” – Elona

“Ik vond de SID-in beurs heel interessant. Het gaf me de kans om meer uitleg te krijgen over alle richtingen waarin ik interesse had. Ik was eerst zeker van welke richting ik zou doen, maar twijfel nu tussen international business management aan Artevelde of Rechtspraktijk aan HoGent” – Dillys

(lees verder onder de foto)

“Ik vond de SID-in beurs boeiend. Het gaf je een groot en uitgebreid beeld over het hoger onderwijs, en er werd veel info gegeven over alle richtingen. Je kon naar elke school en richting luisteren en brochures meenemen. Ik vond dit een heel leerrijke ervaring en moedig iedereen aan om deze beurs te bezoeken. Zeker wanneer je twijfels hebt over wat je wil studeren.” – Alexis

“Ik wist totaal niet wat ik wou doen of wat ik uit kon met de richting die ik nu studeer. Op de SID-in beurs heb ik verschillende standen bezocht en de richtingen criminologie en politieschool spreken mij het meeste aan. Toch twijfel ik nog omdat ik minder vlot andere richtingen zal uit kunnen gaan, en het veel van buiten blokken is, denk ik.” – Wout

Victoria Martens & Vildana Suknaj, 5TC