Maak kennis met mevrouw De Clercq, onze nieuwe directeur

Op 1 december startte mevrouw De Clercq als directeur bij ons op school. In november kwam ze al één dag per week meewerken, maar vanaf nu is ze dus voltijds bij ons aan de slag. We willen jullie graag aan haar voorstellen aan de hand van dit interview. De redactie van de nieuwsbrief wenst haar alvast een fijne start toe.

Hoe voelt het om de nieuwe directrice te zijn hier op school?

Ik denk dat het fijne uitdaging wordt. Ik zie het wel zitten om deze uitdaging aan te gaan. Ik vind dat het lerarenkorps heel enthousiast is. Dat ze veel activiteiten organiseren voor de leerlingen. Dus ik kijk er wel naar uit om samen te werken met de collega’s.

Waar komt u vandaan?

Ik ben geboren in Gent. Ik ben daar een paar jaar naar school gegaan en dan ben ik naar Dendermonde verhuisd. Na mijn studies heb ik een aantal jaar in Gent gewoond. En nu woon ik sinds 2008 in Melle. Dus ik woon hier in de buurt.

Heeft u kinderen?

Ja, ik heb er drie.

Wat doet u zoal graag?

Ik ga graag op reis. Ik lees graag een boek. Ik ben heel lang leerkracht chemie geweest, dus ik lees daar ook graag over.

Waarom wilt u hier op SFI werken?

Ik kende de school door hier in de buurt te wonen. Mijn kinderen gaan hier ook naar school. Het fascineerde mij dat er zoveel extra activiteiten werden gedaan voor de leerlingen. Dat gaf mij de indruk dat de leerkrachten met heel veel zorg kijken naar de leerlingen, om echt wel hun talenten te ontplooien. Dat was een van de redenen waarom ik hier ook solliciteerde.

Waar werkte u hiervoor?

Ik ben les beginnen geven toen ik 22 was, en heb dat tot nu toe altijd gedaan, als chemieleerkracht.

Wat was uw eerste indruk van onze school?

De allereerste indruk die ik had was eigenlijk als ouder. En als directeur ben ik hier goed ontvangen door het lerarenkorps. Iedereen is erg enthousiast.

Wat is uw takenpakket?

Het is een heel divers takenpakket: infrastructuur, boekhouding en personeelszaken. Ik probeer meneer De Witte ook te helpen, ondersteunen indien mogelijk. Ook aan het ICT-beleid werk ik mee.

Waar kijkt u het meest naar uit als directrice?

Het belangrijkste dat ik vind voor jullie als leerlingen, is dat we op het einde van een schooljaar met een goed gevoel buiten kunnen stappen. Zeker op het einde van het zesde jaar.

Interview: Meryem Sahin, 5TC

Foto: Sita Tréau, 5TC