Inschrijven

Maakt uw zoon of dochter volgend jaar de overstap naar het secundair onderwijs?
Dan is hij of zij uiteraard van harte welkom op SFI.
Graag willen wij u informeren over onze vernieuwde visie op een brede eerste graad vanaf het schooljaar 2018-2019. Deze sluit reeds aan bij de hervorming van de eerste graad die waarschijnlijk van overheidswege pas definitief van start gaat op 1 september 2019.
Noteer alvast donderdag 25 januari 19 uur in uw agenda van 2018

Belangrijk om te weten is ook dat wij ons huidige inschrijvingssysteem behouden en niet deelnemen aan het elektronisch centrale aanmeldingssysteem (CAR) van de stad Gent.

Start inschrijvingen voor het eerste leerjaar A en B

De voorrangsperiode voor broers en zussen van leerlingen die nu al op onze school ingeschreven zijn geldt van 19 tot 28 februari 2018.
Vanaf maart 2018 kan iedereen die dat wenst, inschrijven voor het eerste jaar.
U bent welkom op onze open avond (dinsdag 6 maart 2018) en open dag (zaterdag 21 april 2018) en kunt dan ook inschrijven.

Maximumcapaciteit

In de A-stroom voorzien wij geen capaciteitsproblemen.

Voor de B-stroom zijn de klasgroepen (1B en 2BVL) op dit moment volzet. Enkel bij eventuele overgangen van eigen leerlingen kunnen hier plaatsen vrijkomen. Inschrijvingen voor 1B verlopen enkel via mevrouw L. Kuijte (coördinator eerste graad). Info: lieke.kuijte@sfimelle.be

Praktisch

Alle inschrijvingen verlopen elektronisch. Daarom brengt u best de identiteitskaart (of kids-ID) van uw zoon/dochter mee en indien mogelijk ook de identiteitskaart van beide ouders.

Inschrijvingen tweede tot en met het zevende jaar

Wat de inschrijvingen van nieuwe leerlingen in het tweede tot en met het zevende jaar betreft, bepaalt het inschrijvingsdecreet dat deze pas kunnen starten na de paasvakantie (op maandag 16 april 2017). Meer informatie hierover volgt later via de website van de school.

Contactformulier