Op stap in Aken

Op maandag 15 maart vertrokken de vijfdejaars, die Duits volgen, richting Aken, Duitsland. De dag begon vroeg, om 6.45 uur moest iedereen klaarstaan bij de school, waar ze vervolgens per bus naar hun bestemming reisden.

Aken, gelegen in het westen van Duitsland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en architecturale pracht. Het is vooral beroemd om zijn Dom van Aken, een UNESCO-werelderfgoed, en als de geboorteplaats van Karel de Grote. De stad heeft ook een levendige cultuur en biedt een aantal mogelijkheden voor toerisme en verkenning.

Eenmaal in Aken aangekomen, werden de leerlingen meteen ingezet voor een zoektocht in groepjes van vijf. In de voormiddag bezochten ze verschillende bezienswaardigheden, terwijl ze ’s middags de vrijheid hadden om zelf op verkenning te gaan. Velen kozen ervoor om ergens te gaan eten of wat te winkelen. Tegen 15 uur kwamen de leerlingen weer samen bij de Dom van Aken, waar ze een rondleiding kregen van hun leraren Duits.

Na een leuke en leerzame dag was het tijd om terug naar school te vertrekken

Meryem Sahin, 5TC