Een podcast maken … in Antwerpen

Op 14 maart vertrokken de leerlingen van het 3de en 4de jaar Taal en Communicatie naar Antwerpen in het kader van de les Nederlands en public relations. Na enige vertraging met de trein werden ze warm ontvangen bij Stampmedia, het vooraanstaande jongerenmedia-agentschap dat jonge stemmen een podium biedt in de Vlaamse media.

Daar werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van podcasting. Tijdens een interactieve workshop kregen ze inzicht in de opbouw van een podcast, leerden ze hoe ze boeiende content kunnen creëren, en ontdekten ze de geheimen van een vlotte montage.

Na de workshop trokken de leerlingen in groepjes de straten van Antwerpen in, gewapend met microfoons en interviewvragen, om voorbijgangers te bevragen en hun eigen unieke podcasts op te nemen. De bruisende sfeer van de stad bood een levendige achtergrond voor hun verhalen en interviews, waardoor ze waardevolle praktijkervaring opdeden. Als kers op de taart konden ze daarna plaatsnemen in de podcaststudio van Stampmedia.

Sana Beeckman, 5TC