5MTWE en 5WEWI ontdekken embryo’s en bevruchting

De leerlingen van 5MTWE en 5WEWI volgden een interessante workshop bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. Tijdens deze workshop leerden ze hoe embryo’s van paarden en runderen worden gekweekt en ingevroren.

De workshop begon met een uitleg over hoe eicellen rijpen en hoe sperma wordt klaargemaakt om te bevruchten. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze haalden eicellen uit eierstokken en bekeken deze onder de microscoop. Ook ontdooiden en centrifugeerden ze sperma, en onderzochten hoe beweeglijk het was.

Een spannend onderdeel van de workshop: een sperma-injectie onder de microscoop bekijken. Daarbij wordt een spermacel direct in een eicel geïnjecteerd. De leerlingen zagen ook timelapsevideo’s met de eerste delingen van een embryo. De leerlingen vonden de workshop erg leerzaam en interessant. Ze hebben veel geleerd over hoe embryo’s worden gekweekt en hoe de bevruchting precies werkt. Een unieke ervaring die hun kennis over deze onderwerpen flink heeft vergroot.

Victoria Martens, 5TC