SFI’s schooltoneel ‘1914’: Een memorabele opvoering over de Eerste Wereldoorlog

De afgelopen maanden kwamen leerlingen van alle graden samen in de kapel van de school om samen te repeteren.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april was het dan zo ver: het stuk ‘1914’ kwam op de planken. Dit meeslepende stuk, geregisseerd door meneer De Smet, bood het publiek een aangrijpende kijk op de Eerste Wereldoorlog.

Het toneelstuk bood een perfecte balans tussen drama en humor, terwijl enkele scènes het harde en gewelddadige aspect van de oorlog belichtten. Deze afwisseling hield het publiek op het puntje van hun stoel en bood een diepgaande kijk op de menselijke ervaring van die tijd. Met dit memorabele toneelstuk slaagden ze erin om de traditie van ons schooltoneel  verder te zetten.

Aubly Wilmot, 5TC