Uniformloze dag met dank aan de leerlingenraad

Het wordt stilaan een traditie, die uniformloze schooldag, en dit tweemaal per schooljaar. Een initiatief dat er gekomen is dankzij de leerlingenraad. Maar hoe gaat dit allemaal in zijn werk? De leerlingenraad, bestaande uit een kleine twintig leerlingen over de graden heen, start er een drietal weken op voorhand mee: goedkeuring vragen, activiteiten bepalen, posters maken en de communicatie via Instagram en mail verzorgen. Dit doen ze niet uit de losse pols. Van heel wat activiteiten zijn er ondertussen draaiboeken met do’s and don’ts. Bij de start van de schooldag wordt aan de poort gecontroleerd wie wel of niet in uniform is. Deelnemen aan de uniformloze dag kost één euro. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met dat ingezamelde geld? Het geld van de eerste uniformloze schooldag gaat naar de school zelf, voor aankopen van nieuw materiaal zoals de tuinbanken. Of het wordt gebruikt om de onkosten van de leerlingenraad te dekken. Het geld van de tweede uniformloze schooldag gaat naar een gekozen goed doel.

Wil je zelf meedenken met de leerlingenraad of heb je een idee dat je wil doorgeven aan hen? Via de startpagina van de school vind je een ideeënbus waar je vragen en suggesties kunt deponeren. Haalbare ideeën worden zeker behandeld. Doen!

Lishan Dedeurwaerder, 5TC