SFI op stap

Samen naar Studio Skoop

Op 23 november zijn de leerlingen van 5HW, 5WW en 6HW naar Studio Skoop in Gent gegaan om de film Close te bekijken. Deze film won eerder een Oscar. De film gaat over twee dertienjarige vrienden, Leo en Remi. Er komt een abrupt einde aan hun vriendschap, en Remi besluit zelfmoord te plegen. Leo zoekt vol onbegrip steun bij de moeder van Remi. Zo proberen ze het verlies te verwerken. De leerlingen vonden het fijn om naar de film te gaan. Ze vonden het een triest verhaal om te volgen. Voor sommigen mocht het nét wat spannender.

(lees verder onder de foto’s)

Victoria Martens, 5TC

Is de koning gestorven?

Leerlingen van de klassen 6AIT, 6OMA, 6OMB en 6OMC woonden op 23 november in Theater Box te Gent de voorstelling “De koning sterft…eindelijk” bij. Het stuk is van Eugène Ionesco, een absurdist die niet langer in God gelooft en geen betekenis kan ontdekken in het leven. In 1962 werd hij ernstig ziek en schreef dit intrigerende stuk, waarin niet alleen de koning sterft, maar ook zijn hele koninkrijk. De leerlingen waren erg tevreden over de voorstelling en hebben er enorm van genoten. Hieronder kunt u de foto’s van die avond bekijken.

Kadriye Bostan, 5TC