Eerstejaars één met de natuur

Alle eerstejaars gingen op dinsdag 3 oktober en donderdag 5 oktober op excursie naar Geraardsbergen. Het startpunt was het Natuureducatief Centrum de Helix. Het landschap was prachtig met zijn herfstkleuren.

Tijdens het uitvoeren van een biotoopstudie hebben ze het bos op een wetenschappelijke manier verkend om meer te weten te komen over die specifieke omgeving. Hier hebben ze niet alleen bomen gevonden, maar ook een natuurlijke levensgemeenschap van dieren, zwammen en planten, zoals struiken, kruiden, mossen en varens.

Ook leerden ze de verschillende soorten landschapselementen kennen. De leerlingen hebben zich leren oriënteren in het landschap. De afstanden werden eerst geschat en daarna gecontroleerd met de schaal op een topografische kaart.

De picknick over de middag in de Gavers was gezellig. De leerlingen konden zich uitleven op het speelplein.

Sana Beeckman