Cultuur, sport en ronkende motoren in Haarlem

Uitgerust na de overwinning van Club Brugge tegen FC Antwerp, kwam iedereen fris en monter aan om naar Den Haag te vertrekken.

Bij aankomst was het al meteen mooi weer. Een toffe start dus. De leerlingen trokken naar een historisch centrum waar allerlei leuke en kleine straatjes waren. De stad hebben ze natuurlijk ook verkend, tijdens een gezellige boottocht over de stadsgrachten.

Het Torentje, kasteel Noordeinde, het Mauritshuis … is maar een greep uit alle mooie pareltjes die ze hebben gezien. Door de vele verhalen waren ze geïnspireerd en zo trokken ze de stad in om de highlights van Den Haag te bezoeken.

Stipt op tijd konden ze naar Haarlem vertrekken. Na hun stevig ontbijt, trokken ze de stad in om een aangepaste versie van het welbekende tv-programma ‘De Mol’ na te spelen. Ook had iedereen genoeg tijd om eens de mooie stad te bekijken. Het hoogtepunt was de Sint-Bavokerk, die adembenemend was.

Er was niet enkel cultuur en spel, ook sport en spel stond op het programma. Ze speelden verschillende beach games. Iedereen werd verdeeld in groepjes en zo werden ze aangestuurd door de Hein Van Hazebroeken van SFI. Bloemendaal-aan-zee was de ideale locatie hiervoor.

Op het F1-circuit van Zandvoort keek iedereen naar de mooie Porsches. De ronkende motoren trokken ieders aandacht.

Als leuke afsluiter van deze mooie tweedaagse, ging iedereen bowlen; zowel de leerlingen als de leerkrachten werden op de proef gesteld voor hun werptechnieken. In het salon van het hostel kon iedereen nog even bijpraten over de tweedaagse.

Zo ging iedereen dan naar huis, ze hadden een mooie reis achter de rug maar iedereen was natuurlijk ook moe. Deze reis is goed verlopen dankzij de begeleiders: Gwendoline De Moor, Elsie Bambust, Christophe De Greve, en Dominique Maes.

Sana Beeckman, 5TC