Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Derde graad wetenschappen – wiskunde

Wetenschappen – Wiskunde bereidt je voor op een brede waaier aan opleidingen aan hogeschool en universiteit. Naast een brede algemene vorming focust de richting op twee hoofdcomponenten: een uitgebreid pakket wiskunde en een uitgebreid aanbod wetenschappen.

De kernwetenschappen aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en wiskunde komen zeer grondig aan bod. Daarbij ontwikkel je naast een uitgebreide basiskennis ook heel wat ervaring door de ontwikkeling van wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden.

In de lessen wiskunde word je ondergedompeld in de wereld van de gevorderde wiskunde. Op het
programma staan onder andere: analyse, limieten, afgeleiden, integralen, vectoren, ruimtemeetkunde, goniometrie, matrices, complexe getallen, algebraïsche structuur, telproblemen en binomiale verdeling.

Helemaal nieuw is het pakket informaticawetenschappen dat focust op algoritmen en programmeren.
Vanaf schooljaar 2023-2024 kan je op SFI binnen deze richting de keuze maken om ofwel een extra (zevende) uur wiskunde ofwel een uur Duits in jouw curriculum op te nemen. Dat laatste vak biedt jou de kans om ook op het vlak van die taal met een basis te starten in het hoger onderwijs.

Voortstuderen? Deze richting opent de poorten naar alle academische (universiteit) en professionele (hogeschool) bacheloropleidingen. Het is een ideale voorbereiding op voortstuderen. Voor de richtingen (dier)geneeskunde en tandheelkunde is dit dé ideale basisopleiding.

Lessentabel

Vakken5e jaar6e jaar
Aardrijkskunde12
Biologie21
Chemie22
Engels22
Esthetica11
Frans33
Fysica22
Geschiedenis22
Ikigai11
Godsdienst22
Informatica-wetenschappen1
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands44
Projectuur1
Wiskunde66
Extra wiskunde of duits11
Totaal3232