Derde graad bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen

Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen bereidt je voor op een beperkte waaier aan opleidingen aan de hogeschool. Naast een brede algemene vorming focust de richting op twee hoofdcomponenten: bedrijfswetenschappen en informaticawetenschappen.

Het grootste pakket gaat naar informaticawetenschappen: we leggen de focus op algoritmen en programmeren, softwareontwikkeling, het ontwerpen en beheren van databanken en het uitwerken van softwareapplicaties.

De component bedrijfswetenschappen vult de economische poot verder aan: naast aspecten van financiering passeren ook de jaarrekening, fiscaal recht en e-commerce de revue. Tijdens de lessen wiskunde krijg je een uitbreiding in functie van economie.

Voortstuderen? Deze richting bereidt je voor op enkele specifieke richtingen op de hogeschool binnen verschillende domeinen: industriële wetenschappen en technologie (Multimedia en communicatietechnologie), handelswetenschappen en bedrijfskunde, international affairs en sociaal-economische wetenschappen.

Lessentabel

Vakken5e jaar6e jaar
Aardrijkskunde11
Bedrijfswetenschappen33
Communicatie-wetenschappen11
Engels33
Frans33
Geschiedenis11
Ikigai11
Godsdienst22
Informatica-wetenschappen77
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen21
Nederlands33
Wiskunde34
Totaal3232