De eerste schoolweek

De eerste schoolweek was voor onze eerstejaars een ware ontdekkingsweek. Ze leerden de schoolcultuur kennen: regels, afspraken, onze visie op omgaan met elkaar, het uniform … Maar daarnaast kwam er meteen ook al een hele hoop informatie op hen af wat het leren en studeren betreft. Zo leerden ze zich aanmelden op Google Classroom, maakten ze kennis met de digitale schoolagenda en kregen ze heel wat ICT-vaardigheden te verwerken die ze de rest van het schooljaar nodig zullen hebben. Op het einde van de week werd het iets ontspannender met de Brugdagen. En daarna ging het jaar ook voor hen écht van start …

Lieke Kuijte, coördinator eerste graad

Werkplekleren

Als voorbereiding op hun stage werd voor de leerlingen van 5OR en 5OL tot aan de herfstvakantie werkplekleren ingericht. Dit betekent dat ze op diverse plaatsen de knepen van het vak leerden voor ze op stage gaan.

Lees verder

Erasmus+

Op het einde van de zomervakantie kreeg onze scholengemeenschap groen licht om een vervolg te breien aan haar ambitieus Europees nascholingsproject in het kader van Erasmus+. De komende twee schooljaren zullen maar liefst 50 personeelsleden uit vijf scholen van onze scholengemeenschap naar het buitenland trekken om er inspiratie op te doen. Op die manier verstevigt onze school haar Europese integratie en bouwt ze verder aan een kwalitatiever onderwijs. De pedagogische begeleidingsdienst van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen neemt ook weer deel.

Lees verder

Seminarie Spaans

Dit jaar legt het Filmfestival van Gent de focus op de Spaanse film. Een unieke kans om te benutten, vond ik. Daarom trok ik op donderdagnamiddag 10 oktober met mijn 26 leerlingen van het seminarie Spaans 6 aso naar Kinepolis Gent.
De film ‘Entre dos aguas’ was de uitverkorene, een meer dan twee uur durend drama uit 2018 van de Spaanse regisseur Isaki Lacuesta.

Lees verder

Sportdag

De sportdag voor het 1e tot en met het 7e jaar was een mooie mix van traditionele en avontuurlijke activiteiten, van voor de hand liggende en wat extremere vormen van sportbeoefening, van individuele en teamgebonden uitdagingen. Een overzicht van de activiteiten en foto’s.

Lees verder