Info en tickets operaproject “De kracht van de waarheid”

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staan leerlingen en collega’s op de planken van de opera in Gent met ‘De kracht van de waarheid’, een voorstelling rond geweldloos protest en burgerlijke ongehoorzaamheid. Met een knipoog naar de productie ‘Satyagraha’ van Philip Glass is een hele ploeg van zangers, muzikanten, acteurs, dansers en decorbouwers momenteel druk in de weer met de voorbereidingen van dit grootse evenement …

De ticketverkoop is gestart en gebeurt via de website van de opera. Bestel je tickets via de bestelpagina voor vrijdag 15 maart 19.30 uur en/of bestelpagina voor zaterdag 16 maart 19.30 uur (*). Betalen kan via een overschrijving. Indien u problemen ondervindt tijdens de online bestelprocedure, kunt u telefonisch contact opnemen met de kassa van de opera om de bestelling door te geven. Dat kan via 070 22 02 02, van dinsdag tot zaterdag tussen 11 en 18 uur.
Voor deze familievoorstelling in het unieke kader van de Gentse operazaal kost een zitje slechts 10 euro, drankje inbegrepen.
SFI zal heel blij zijn jullie te mogen verwelkomen! Tot dan!

(*) Mocht het niet lukken om via de website van de opera te boeken, dan kunnen jullie een mail sturen naar ticketsopera@sfimelle.be. Na overschrijving van het verschuldigde bedrag zal SFI ervoor zorgen dat de kaarten klaarliggen aan de avondkassa in de opera.

Cultuurkuur Opera Ballet Vlaanderen

Inschrijvingen nieuwe eerstejaars via centrale aanmeldingsregister

Vanaf volgend schooljaar gebeuren de inschrijvingen voor onze nieuwe eerstejaars via het centrale aanmeldingsregister (CAR). Wenst u uw zoon of dochter voor het schooljaar 2019-2020 bij ons in het eerste jaar in te schrijven, dan zal u deze keuze vanaf april 2019 kunnen aangeven via het online inschrijvingssysteem. We nodigen u alvast uit op onze infoavond die zal plaatsvinden op donderdag 31 januari 2019. We lichten dan de hervormde eerste graad toe en ook het CAR-systeem.

Verder brengen we u graag op de hoogte van een nieuwe regelgeving rond de inschrijvingen secundair onderwijs. Hierdoor hoeven broers en zussen van onze huidige leerlingen en kinderen van personeelsleden die volgend jaar de overstap maken van het basis- naar het middelbaar onderwijs zich niet vroeger in te schrijven. Deze kinderen melden zich zoals iedereen online aan op het centraal aanmeldingssysteem vanaf april 2019. Ze hebben voorrang en zijn zeker van een plaats op onze school op voorwaarde dat ze SFI aanduiden als hun 1e schoolkeuze.
Meer info: www.aanmeldensecundairescholen.gent
De inschrijvingsregeling voor neveninstromers blijft ongewijzigd en start op dinsdag 23 april 2019. Verdere informatie volgt nog.

Familienieuws 15 december 2018 – 17 februari 2019

Geboorten

27 december 2018
Ester De Baere
tweede kindje van Bart De Baere en Klaartje De Winne, oud-leerling
een zusje voor Ellie
een kleindochter voor Liliane De Vroe, collega
7 januari 2019
Warre Declerck
eerste kindje van Arnout Declerck en Marlies De Clercq, oud-leerling
een kleinzoon voor Rika Wauters, collega
14 januari 2019
Elena Van Israël
eerste kindje van Joachim Van Israël, oud-leerling en Sarah Foubert, oud-leerling
15 januari 2019
Lena Vanoverbeke
tweede kindje van Peter Vanoverbeke en Katrijn De Geijselaer
een zusje voor Kaat
een kleindochter voor Marleen De Smet, oud-collega

Huwelijken

8 december 2018
Bram De Raeve, oud-leerling en Sarah Camerlynck
zoon van Lieve Botte, collega

Overledenen

15 december 2018
de heer Christiaan Dierickx
grootvader van Stef Blancke, 4WEA
16 december 2018
mevrouw Odette De la Grense
grootmoeder van Pieter-Jan Vander Poorten, 2LB
21 december 2018
mevrouw Liliane Deman
moeder van Annick Thienpont, directeur
schoonmoeder van Paul De Brabander, oud-collega
7 januari 2019
de heer Omer Van Vooren
grootvader van Sara Van Vooren, 2LA
9 januari 2019
mevrouw Elke Meersman
moeder van Tess, oud-leerling en Warre Slock, 6WeWi
1 februari 2019
de heer Leopold Tavernier
vader van Martine Tavernier, collega
3 februari 2019
mevrouw Madeleine Backx
moeder van Rika Wauters, oud-leerling en collega
grootmoeder van Elien, Sofie en Marlies De Clercq, oud-leerlingen
grootmoeder van Siska Wauters, oud-leerling
grootmoeder van Jessie en Jonas Wauters, oud-leerlingen
grootmoeder van Maya Reniers, 3LB
17 februari 2019
mevrouw Josepha Hoste
grootmoeder van Douwe, 3LB, Milan, 4LA en Jaro Demetter, 6LWi

Gedichtendag

Op donderdag 31 januari 2019, de laatste donderdag van januari, begon de poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. De week start traditioneel met Gedichtendag. Het thema dit jaar was ‘vrijheid’. Een ruim begrip waarbij het woord vrijheid niet altijd letterlijk in het gedicht geschreven staat, maar de sfeer van het gedicht het gevoel van vrijheid oproept.

Lees verder

Toneelvoorstelling 6 aso

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november konden de leerlingen van 6 aso ’s avonds in Theater Box in Gent een voorstelling bijwonen van ‘De Meiden’, een toneelstuk van Jean Genet. Een waargebeurd verhaal gebracht door een volledig vrouwelijke cast, een sterke vertolking, een opvallende regie met veel tekentaal … Margo De Coster uit 6WeWi maakte volgend verslag.

Lees verder