Taartenverkoop

En we hebben nog wat goed nieuws te melden … 

We hadden in oktober een fantastische taarten- en koekenverkoop. De opbrengst daarvan gaat naar de sociale kas van de school, projecten voor leerlingen in de eerste graad én de schoolfactuur van de eerstejaars krijgt een korting op de Brugdagenbetaling.

(lees verder onder de foto)

We willen iedereen die hielp door te kopen en te verkopen dan ook van harte danken! 

We koppelen aan deze verkoop ook telkens een kleine wedstrijd. We wilden de winnaars liever live met toeters en bellen bekendmaken, maar we moeten dat momenteel noodgedwongen via de nieuwsbrief doen. Bij deze …

Dit waren onze topverkopers:
*** tromgeroffel***

  • Op de eerste plaats staat Fien uit 1 FLEX C met maar liefst 76 verkochte taarten!
  • Yélèna uit 1 FIX C verkocht 38 stuks en Tibo uit 1 FLEX C verkocht 36 stuks.
  • De beste verkopende klas was 1 FLEX C met een gemiddelde van 12,7 stuks per leerling.

Een dikke proficiat aan de drie winnaars. Houd jullie brievenbus maar in de gaten 😉

Ook een welgemeende dank aan mevr. Bambust en mevr. Uvin voor de vlekkeloze organisatie!

Lieke Kuijte, coördinator eerste graad

SFI Melle sport de wereld rond tijdens lockdown

Het LO-team van het Sint-Franciscusinstituut te Melle daagde leerling, familie en leerkracht uit om deel te nemen aan de Strava-challenge. Drie Strava-clubs, nl. leerlingen, hun familie én de leerkrachten, namen het de eerste weken van de lockdown tegen elkaar op door zoveel mogelijk kilometers te registreren en bijeen te sporten. Daarna gingen zij een stap verder door alle krachten te bundelen en zo de omtrek van de aarde rond te bewegen. Een nieuwe sportieve uitdaging die in tijden van corona verbondenheid vooropstelde.

Lees verder

Uitbreiding laptopproject

Wegens de positieve ervaringen met ons huidig laptopproject en wegens de sterk gewijzigde noden in het onderwijs, heeft de school beslist om het laptopproject vanaf schooljaar 2020-2021 sterk uit te breiden. De leerlingen van de eerste graad zullen vanaf volgend schooljaar met een persoonlijke SFI-chromebook werken. Van het derde jaar tot en met het zevende jaar werken de leerlingen met een persoonlijke SFI-laptop.