Operaproject

Opera. Dat is toch iets voor rijke mensen? Waarvoor je chique kleren moet aantrekken. In zo’n imposant gebouw waar je als gewone burger niks te zoeken hebt. Met zangeressen vol divastreken, zoals, hoe heet ze ook weer, Bianca Castafiore uit Kuifje. Toch?

Dat opera niets van dit alles is, ontdekten de vijfdejaars op vrijdag 19 januari. Als voorbereiding op het grootse operaproject dat volgend schooljaar plaatsvindt, trokken zij naar de Vlaamse opera in Gent.
Lees verder

Workshop Europese Unie

Eind januari waren onze leerlingen van 5 tso uitgenodigd op een college aan de UGent om hen al eens te laten proeven van wat hen na SFI te wachten staat. Professor van dienst was Hendrik Vos, die de tijd nam om meer uitleg te geven over de Europese Unie.
Lees verder

Rode viool

In de week van maandag 15 tot vrijdag 19 januari gingen 120 tweedejaars op bezoek bij vioolbouwer Dirk Biesemans uit Melle. Ze ontdekten er de knepen van het vak en hoorden tot hun verwondering dat ambachtelijk vioolbouwen nog nooit zo populair was bij de jeugd!
Lees verder

Instagedicht

De poëzieweek 2018 liep van donderdag 25 januari tot en met woensdag 31 januari.
Op SFI lieten we ons graag een weekje onderdompelen in een bad vol poëzie. Ook dit jaar organiseerde de school een poëziewedstrijd.

Lees verder

Nieuwe gezichten maart 2018

In de loop van het schooljaar mogen we vaak nieuwe collega’s verwelkomen. Sarah Vermeir is sedert vorig jaar op onze school, maar heeft nu een nieuwe functie. Evelien Ponnet en Veerle Keppens hebben al enkele maanden een interimopdracht en zijn ondertussen vertrouwde gezichten geworden. We stellen ze graag even voor …
Lees verder