Zomervakantie 2024

Het hele SFI-team wenst iedereen een deugddoende zomervakantie. Ook wij sluiten onze deuren even om onze batterijen op te laden zodat wij u binnenkort nog beter van dienst kunnen zijn. SFI Melle zal gesloten zijn van vrijdag 5 juli tot en met vrijdag 16 augustus.

Vanaf maandag 19 augustus zijn we opnieuw bereikbaar via de gekende kanalen: contact@sfimelle.be of 09 230 79 11. Wenst u graag een rondleiding of wenst u uw zoon/dochter in te schrijven? Dan kan u vanaf 19 augustus een afspraak maken bij één van onze drie graadcoördinatoren:

  • eerste graad: marleen.vinck@sfimelle.be
  • tweede graad: dominique.maes@sfimelle.be
  • derde graad: stijn.duhamel@sfimelle.be

Wij danken iedereen voor het vertrouwen in onze school en kijken uit naar een verdere samenwerking in het schooljaar 2024-2025.

De 100 dagen

De zesdejaars van Sint-Franciscusinstituut Melle hebben de laatste honderd dagen van hun middelbareschooltijd op een spectaculaire manier gevierd. Elke dag van de week van 4 tot 8 maart, namen de leerlingen deel aan de kleurrijke traditie van thematische kleren, waardoor de school vol kleur en plezier kwam te zitten. Een doedelzakspeler deed een golf van opwinding door de gangen gaan en toverde een glimlach op de gezichten van heel wat leerlingen en leerkrachten. Het was een geweldige afsluiter van de 100-dagenviering en een herinnering die ze altijd zullen koesteren.
De 100-dagenviering van de zesdejaars was opnieuw een tijd van plezier en feestvreugde, versterkte vriendschappen en creëerde blijvende herinneringen.

Mag deze ervaring dienen als een bron van inspiratie en vreugde voor alle betrokkenen, terwijl ze zich klaarmaken voor de volgende fase van hun leven.

Victoria Martens, 5TC

Leerkrachten vs. leerlingen: een spannend gelijkspel

Onlangs speelden de leerkrachten een voetbalwedstrijd tegen de kampioenen van de 1e graad. Dit was de heenwedstrijd; het duel wordt in twee matchen bepaald. De leerkrachten begonnen sterk, en verzilverden dat met een 3-1 voorsprong, maar de leerlingen toonden enorme wilskracht en maakten een indrukwekkende comeback. Ze sleepten er nog een 3-3 gelijkspel uit.

Lees verder

Cultuur, sport en ronkende motoren in Haarlem

Uitgerust na de overwinning van Club Brugge tegen FC Antwerp, kwam iedereen fris en monter aan om naar Den Haag te vertrekken.

Bij aankomst was het al meteen mooi weer. Een toffe start dus. De leerlingen trokken naar een historisch centrum waar allerlei leuke en kleine straatjes waren. De stad hebben ze natuurlijk ook verkend, tijdens een gezellige boottocht over de stadsgrachten.

Het Torentje, kasteel Noordeinde, het Mauritshuis … is maar een greep uit alle mooie pareltjes die ze hebben gezien. Door de vele verhalen waren ze geïnspireerd en zo trokken ze de stad in om de highlights van Den Haag te bezoeken.

Stipt op tijd konden ze naar Haarlem vertrekken. Na hun stevig ontbijt, trokken ze de stad in om een aangepaste versie van het welbekende tv-programma ‘De Mol’ na te spelen. Ook had iedereen genoeg tijd om eens de mooie stad te bekijken. Het hoogtepunt was de Sint-Bavokerk, die adembenemend was.

Er was niet enkel cultuur en spel, ook sport en spel stond op het programma. Ze speelden verschillende beach games. Iedereen werd verdeeld in groepjes en zo werden ze aangestuurd door de Hein Van Hazebroeken van SFI. Bloemendaal-aan-zee was de ideale locatie hiervoor.

Op het F1-circuit van Zandvoort keek iedereen naar de mooie Porsches. De ronkende motoren trokken ieders aandacht.

Als leuke afsluiter van deze mooie tweedaagse, ging iedereen bowlen; zowel de leerlingen als de leerkrachten werden op de proef gesteld voor hun werptechnieken. In het salon van het hostel kon iedereen nog even bijpraten over de tweedaagse.

Zo ging iedereen dan naar huis, ze hadden een mooie reis achter de rug maar iedereen was natuurlijk ook moe. Deze reis is goed verlopen dankzij de begeleiders: Gwendoline De Moor, Elsie Bambust, Christophe De Greve, en Dominique Maes.

Sana Beeckman, 5TC

Verkenningstocht in de Vlaamse Ardennen

De leerlingen van 6 aso en 6 tso gingen op pad om de geologische geschiedenis van de Vlaamse Ardennen te ontdekken en bezochten de porfiergroeve van Lessines. De excursie was niet alleen leerzaam, maar ook inspirerend. De leerlingen kwamen terug met een hernieuwde waardering voor de natuur en een beter begrip van geologische processen. Het was een dag vol ontdekkingen en verwondering die zeker nog lang in hun herinnering zal blijven.

Lees verder

Familienieuws 19 november 2023 – 26 april 2024

Geboorten

19 november 2023
Zeno Damien
zoontje van Toon Daelman en Coralie Damien
een broertje voor Ella
een kleinzoon voor Veerle De Cock, collega
2 februari 2024
Stella De Vreese
dochtertje van Nicholas De Vreese en Heleen De Staebelaere
een kleindochter voor Geert De Staebelaere, collega
23 februari 2024
Thea Deberdt
dochtertje van Daan Deberdt, collega en Jana Schoonbaert
een zusje voor Alice
5 maart 2024
Gust De Corte
zoontje van Gwendoline De Moor, collega en Julie De Corte
een broertje voor Miel en Fran
11 maart 2024
Jeanne Van Hoorde
dochtertje van Mathias Van Hoorde, oud-leerling en Annelies Fauconnier, oud-collega
een zusje voor Jéroom
26 april 2024
Merel De Mey
dochtertje van Nick De Mey en Charlotte Lecompte
een zusje voor Lou, Oona en Flo
een kleindochter voor Steven Lecompte, collega

Overlijdens

11 december 2023
Fernand De Raeve
schoonvader van Annemie Hoedekie
grootvader van Anke De Raeve, 5LWI
2 januari 2024
Frans Marcus
overgrootvader van Noor Strubbe, 2MTWA
7 januari 2024
Danny Lachaert
grootvader van Lennert Van den Daele, 4BO
17 januari 2024
Rolande Denoël
oud-collega
zus van Roberte Denoël, oud-collega
23 maart 2024
Godelieve De Corte
overgrootmoeder van Maithé Van de Velde 6EMT en Rune Blancquaert 6OMB