Taaldag vierdes Rijsel

Op donderdag 2 juni beleefden alle vierdejaars een fantastische taaldag in Rijsel. In kleine groepjes gingen ze op stap samen met een animator van de organisatie Roeland. Onder een stralende zon verkenden ze de stad aan de hand van allerlei opdrachten en spelletjes. Praten met de animator, en zelfs met onbekende voorbijgangers, deden de leerlingen in hun beste Frans. Het was voor iedereen een leerrijke en ontspannende uitstap.

Nike 7LOG

Op dinsdag 24 mei zijn wij met onze leerkracht mijnheer De Greve op bedrijfsbezoek geweest naar het Europees distributiecentrum van Nike in Laakdal. Wij werden om 09.00 uur verwacht in The Court voor een rondleiding in één van de magazijnen van Nike.

Lees verder

Project cognitief sterke leerlingen

Na enkele vreemde maanden namen we in september 2021 weer de draad op van het project cognitief sterke leerlingen in de eerste graad. We boden hen vier activiteiten aan in de loop van het schooljaar, ietwat uitdagend en los van alle leerplandoelstellingen.

Lees verder

Tweedaagse Ardennen

Net voor de paasvakantie trokken de vijfdejaars van onze school naar de Ardennen. Het was alweer even geleden dat de leerlingen een activiteit met overnachting in schoolverband konden meemaken. Maar zo’n ervaring dragen wij hoog in het vaandel én kadert in ons pedagogisch project: de ‘goesting’ om samen te leven en te leren.

Lees verder

Nederlands toneel

Het Nederlands toneel…  Wat was dat een topervaring! Het was niet enkel het acteren dat top was. Het waren ook de nieuwe vriendschappen die ontstonden en die vriendschapsbanden gaan we niet snel vergeten. Het maakt niet uit uit welk jaar je komt of welke richting je volgt: we zijn er altijd voor elkaar.

Lees verder

Bezoek ‘Ohne’1A

Alle leerlingen uit 1A (Latijn, FLEX en FIX) trokken tijdens de lesuren mens en samenleving naar Gent. We fietsten naar de Steendam, in de buurt van Gent-Dampoort, om een bezoek te brengen aan de winkel Ohne. ‘Ohne’ is het Duitse woord voor ‘zonder’. Dat verraadt al de boodschap van deze winkel. Het is een winkel zonder verpakkingen, zonder te veel uitstoot, zonder overdreven reclame … Ohne is m.a.w. een zeer pure winkel met zoveel mogelijk verpakkingsvrije, biologische en lokale producten. 

Met reacties als ‘Leuk dat dit bestaat!’, ‘Ik vond het tof dat we zelf ook iets mochten kopen’ en ‘Ik ga dit weekend met mijn ouders terug naar deze winkel!’ beschouwen wij onze uitstap als 100% geslaagd! 👍

Lucas De Volder en Geertrui Lippens, leerkrachten

Stage Frankrijk 6OMC

Tien leerlingen uit 6 OMC trokken midden mei twee weken lang naar Melle in Frankrijk (Nouvelle-Aquitaine, les Deux-Sèvres). Ze liepen er stage als polyvalent administratief medewerker in verschillende plaatselijke organisaties en bedrijven. Om het taal- en cultuurbad volledig te maken verbleven ze er in gastgezinnen.

Hun stage kadert in hun opleiding en wordt volledig gesubsidieerd door het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+.

Lees verder

Workshop Seminarie Wetenschappen

Op donderdagmiddag 19 mei volgden de leerlingen van het seminarie wetenschappen een workshop over fertiliteit en voortplantingstechnieken bij dieren op de campus van de faculteit diergeneeskunde in  Merelbeke. Zij werden er ontvangen door twee doctoraatsstudenten uit Spanje en Italië die hen met veel enthousiasme mee op weg namen.

Lees verder

MOEV-namiddagen

Sportieve talenten kunnen regelmatig op woensdagnamiddag hun favoriete sport beoefenen en de kleuren van de school verdedigen tijdens de vele MOEV-namiddagen.

SFI neemt deel aan een uitgebreid gamma sporten zoals atletiek, hockey, badminton, voetbal, klimmen, hoogteparcours, schermen, jiujitsu,…

Als LO-team zijn we dan ook heel tevreden met de meer dan 300 deelnemers dit jaar.

Wij kijken alvast uit naar volgend schooljaar.

Maatschappij en Welzijn uitstappen

In de basisoptie Maatschappij & Welzijn deden we veel uitstappen zoals: koken met doven, vrijwilligerswerk, vuilvissen, bezoek aan de voedselbank en aan Een hart voor vluchtelingen Gent, wafels gebakken, … Allemaal activiteiten die te maken hebben met onze maatschappij. Zo leerden we bijvoorbeeld hoe we mensen kunnen helpen in moeilijke situaties en gewoon ons steentje kunnen bijdragen. De meeste thema’s die aan bod kwamen waren thema’s rond voeding, gezondheid, opvoeding, wetenschap en psychologie. Dit jaar heb ik veel bijgeleerd en daarom wil ik later echt iets in de sociale sector doen. Deze richting is echt een aanrader!

Estée

Maatschappij & Welzijn

2MWA

(lees verder onder de foto’s)

We gingen op woensdag 8 juni pannenkoeken bakken in het Sint-Gregoriusinstituut. We reden er naartoe met de fiets want ver was het niet echt. Het was heel leuk om nieuwe mensen én een andere school te leren kennen. We hebben verschillende pannenkoeken gemaakt met o.a. havermout, courgette en blauwe bessen. Ook was het gaaf dat we op voorhand al een klein beetje gebarentaal leerden door de zus van mevrouw Lippens.

Het was wel heel jammer van de regen woensdag maar dat heeft mevrouw niet met opzet gedaan ; )

Ik vond dit de leukste activiteit omdat ik hou van koken en bakken.

Madelief 

Maatschappij & Welzijn

2MWA

Toile Cirée

Op 25 april kwamen alle derdejaars in de studiezaal samen en zij genoten van ‘Toile Cirée’. Dit is een interactieve voorstelling, gebaseerd op improvisatietechnieken. Personages, vertelstandpunten, tijd en ruimte… alle elementen uit de leerlijn literatuur kwamen hier aan bod.

Lees verder