Warmste week – Actie Vluchtelingenwerk Vlaanderen 3 en 4OR

De leerlingen van 3 en 4 OR hebben samen met hun leerkrachten een actie opgezet voor ‘Vluchtelingenwerk Vlaanderen’ in het kader van de ‘Warmste Week’. Ze gingen de straat op op met echte ‘Gentsche neuzekes’ en verkochten deze in de buurt van de school. De leerlingen vingen twee vliegen in één klap: ze oefenden hun verkoopsvaardigheden en zetten zich in voor een goed doel. Op maandag 18 december trokken ze met een paar leerkrachten naar het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke om de sfeer te gaan opsnuiven. De fiere leerlingen en leerkrachten konden een bedrag van 288 EUR schenken aan hun goed doel! Een dikke dankjewel aan iedereen die ons gesteund heeft!

2017-12-18 Warmste Week - Actie Vluchtelingenwerk Vlaanderen 3 en 4OR

Patch’em

De miniondernemers van 7 Business Support zijn er klaar voor… ‘Patch time’! Heeft u ooit al gehoord van strijkpatches? Hiervoor bent u bij 7 Business Support aan het juiste adres. De leerlingen zijn namelijk bezig aan een unieke ondernemingservaring. Ze richtten hun eigen miniatuurbedrijf op en commercialiseren dit schooljaar een zelf gekozen product.

Vlajo miniondernemingen zijn doe-leerformules waarbij de leerlingen hun persoonlijke vaardigheden leren ontwikkelen aan de hand van een eigen onderneming. De leerlingen kruipen voor de duur van een schooljaar in de huid van de ondernemer en richten een eigen miniatuurbedrijf op waarbij een gekozen product word gecommercialiseerd met inzet van personeel en startkapitaal. De nadruk ligt op werken in teamverband en projectmatig realiseren: eerst overleggen en dan effectief doen. De ondernemers van 7BS stellen u hieronder graag hun minionderneming voor.

Dit is het organogram van onze minionderneming Patch’em:

Organogram Patch'em

Organogram van minionderneming Patch’em

Proud to be a ThinkPink partnerBij ons heeft u de kans om patches te kopen, maar ook om deze te laten opstrijken. U kunt kiezen tussen verschillende ontwerpen van patches, truien, T-shirts, et cetera. Kortom, er is een uitgebreide keuze! Zo hoeft u niet meer naar de winkel te gaan en bespaart u een zee van tijd. Bovendien steunt u hiermee ook Think Pink.

Wilt u graag een product aankopen? Dan kan dit via onze site. U kunt ons ook opzoeken in het winkeltje aan de blauwe poort. U kan ons natuurlijk ook altijd contacteren via ons e-mailadres: patch’em@sfimelle.be. Hierop zijn wij steeds bereikbaar.
Kom ons zeker een bezoekje brengen op één van onze beurzen. Zo kan u ons vinden op de Mini*sterrenmarkt op 17 december 2017 in het Vleeshuis in Gent en op 31 januari op de Vlajo verkoopdag @Gent Zuid Shoppingcenter.

Iedereen is welkom!

PS: Patch’em wenst u een goed eindejaar.

Dansvoorstelling L’Oiseau de Feu

Elk schooljaar krijgen de leerlingen van de derde graad de kans om een opera of dansvoorstelling bij te wonen in de Vlaamse Opera in Gent. Op woensdag 11 en vrijdag 13 oktober stond ‘L’Oiseau de Feu’ op het programma met het werk van drie topchoreografen. De drie choreografieën verschilden onderling heel sterk, maar de rode draad was duidelijk: hoe kan de mens zich redden uit een noodsituatie? Dat de leerlingen niet alleen genoten van de voorstelling, maar ook kritische kijkers waren, blijkt uit de volgende teksten.

Lees verder

Klasconcerten 2017

Ook dit schooljaar vonden de klasconcerten ‘Vleugels voor jouw talent’ plaats. De leerlingen stonden voor de uitdaging hun optreden van A tot Z te organiseren: van ‘Aankondigen’ tot ‘Zaal opruimen’. Gedurende vijf weken oefenden meer dan 180 groepjes in tien verschillende lokalen over de middag. Het resultaat: negentien klassen hielden negentien schitterende shows met een waaier aan talenten!

Lees verder

Middelheimpark

Op dinsdag 17 oktober mocht elke leerling van 5 aso zich voor één namiddag een professionele fotograaf wanen in de beeldentuin van het Middelheimmuseum, een prachtig openluchtmuseum met een indrukwekkende collectie sculpturen in Antwerpen.
’s Middags eerst nog eventjes genieten van een picknick onder de mooie herfstzon en dan met de smartphone of het fototoestel in aanslag op zoek naar de mooiste beelden…

Lees verder

Europadag

Vrijdag 1 december stond in het teken van ‘De Europese Unie’ voor vijftien leerlingen van 6 aso en 6 tso. Na een geleide wandeling door de Europese wijk in de voormiddag, werden ze rond 14 uur ontvangen door niemand minder dan Didier Reynders in het Egmontpaleis. Als minister van Europese Zaken had hij het evenement Europa: daar praten we over georganiseerd om met een paar honderd jongeren in debat te gaan. De werktitel van deze dag werd misschien niet helemaal in de praktijk omgezet, maar toch vonden onze leerlingen dit dagje in Brussel de moeite waard.

Lees verder

Vlaamse uitruil

De uitwisseling met de Zuid-Afrikaanse leerders was een fantastische ervaring. Bij hun bezoek aan België hebben we ons uiterste best gedaan om hen alle mooie plekjes van ons land te laten zien. We hebben samen onvergetelijke momenten beleefd en vriendschappen gemaakt voor het leven. Dit is een uitspraak van Marieke Fontaine 6WEWI

Nege en twintig Belgiese leerders en vier onderwysers van Sint Pieters en Sint Fransiscus Instituut in Gent, is op Saterdag 1 April soos langverlore vriende deur ’n groep entoesiastiese Midstream College leerders op die OR Tambo Internasionale lughawe verwelkom. Die Belgiese gaste is met Suid-Afrikaanse hartlikheid tydens die verwelkomingsfunksie ontvang en het sommer vinnig tuis gevoel by die onderskeie gasgesinne, waar hulle die volgende twee weke sou tuisgaan as deel van die Vlaamse Uitruilprogram.

Die Belgiese groep het Kaapstad in die eerste week besoek en die Moederstad se wonderskoon ervaar. Hulle het ook in hierdie tyd die meeste besienswaardighede in Pretoria en Soweto besoek. Die uitreikprojek na Mamelodi was ’n ongelooflike hoogtepunt, waartydens die Belgiese leerlinge werklik ’n verskil kon maak deur ’n kleuterskool op te rig met fondse wat hulle ingesamel het. Die leerders is ook tydens ’n wegnaweek deur die gasgesinne bederf en kon tydens die geleentheid die natuur, wat eie aan Suid-Afrika is, geniet. Voor almal hul oë kon uitvee,was dit tyd vir die gaste om te vertrek. Die wete dat die leerders en leerkragte mekaar weer oor vyf maande in België sou sien, het egter nie die afskeid makliker gemaak nie.

I am not the same having seen the moon shine on the other side of the world.

Mary Anne Radmacher

For almost a year we have all waited, dreamt and had sleepless nights about the second leg of the exchange programme. We couldn’t wait to see our Belgian friends. Excitement filled the air on Saturday, 30 September as our group gathered at the OR Tambo International Airport. Seeing everybody with their bags packed, weighed and wrapped was a reality check that the European leg of the Belgian exchange was about to begin.

We explored the country and visited Oostende, Brussels and Ghent during the first week of our visit. The learners even spent a morning at school with the Belgians and attended some academic classes, including French, Chemistry, Mathematics and History. The visit to Amsterdam was a highlight for many learners. We visited the Rijksmuseum and the Anne Frank House, which had a lasting effect on most of the learners. On the weekend everyone went away with their host families to experience the Belgian way of going on vacation.

And then there was Paris… Disneyland Paris stole our learners’ hearts! For an entire day they could forget about any teenage problems and enjoy every minute of the day, from the exhilarating rides to the breathtaking fireworks at the end of the day. In Paris we visited well-known attractions like the Eiffel Tower, the Notre Dame, the Sacré-Coeur and Montmartre, we even strolled down the famous Champs-Élysées. The hospitality of the Belgian families was unforgettable – not to mention the chocolates and waffles! New friendships and lifetime bonds were formed, which made saying goodbye to our Belgian families so much harder. This experience was definitely one of the best we have ever had and we will cherish the memories for ever. A huge thank you to our teachers and most definitely to the Belgian teachers!

Michelle Clark Midstream College Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse uitwisseling

“Die lewe se grootste geluk is doe vriende wat ons padlangs maak”. De Zuid-Afrikaanse uitwisseling was een van de mooiste momenten uit mijn leven, de vrienden die ik eraan overgehouden heb, zijn voor het leven.

Pauline Allaert 6LMT

Duisende herinneringe

Die twee weke wat ons Suid-Afrikaanse groep in België spandeer het, was ongelooflik! Om na so ’n wonderlike land aan die ander kant van die wêreld toe te toer, het ons oë oopgemaak en ons soveel nuwe dinge geleer en laat ervaar. Die outydse geboue, stadslewe (met fietse orals) en fantastiese kos sal niemand van ons ooit vergeet nie en nog vir lank oor droom! Ons het vriende gemaak met wie ons vir ewig ’n hegte band sal hê en duisende herinneringe deel. Almal in België, asook die twee skole SFI en SPI was so gasvry en het ons dadelik laat welkom voel. Ons was bevoorreg om in die goeie hande oorgelaat te word van gasgesinne wat ons mateloos bederf het en moeite gedoen het om die straatjies en draaitjies van België aan ons bekend te stel. Ieder en elk van ons kan sê dat ons deel is van ’n tweede, liefdevolle familie in Gent. Ons kan nooit almal genoeg dankie sê vir die fantastiese twee weke wat ons in België spandeer het nie!

Corine Wildenboer Midstream College Zuid-Afrika

Friends become family

How do I put Belgium into words? My experience of Belgium was out of this world. I experienced a culture like none other. We did so many things that I would need a book to tell you about all the fun things we did and all the memories we made, but if I could narrow it down to one factor it would be the people I shared my experience of Belgium with. Without the exchange students and my family, Belgium would not be the same. The Belgians made the exchange unforgettable for me and to be honest there would be no Belgium without the Belgian students. Your country is beautiful and I would come back tomorrow if I could, especially to see my family and friends again. I really do miss them and everything about Belgium. That by itself sums up how much I enjoyed the experience.

Caskin White Midstream College Zuid-Afrika

«
»

Familienieuws 20 september – 5 december 2017

Geboorten

20 oktober 2017
Liv Brusselmans
tweede kindje van Bruno Brusselmans en Annelies Van Acker, oud-leerling
een zusje voor Oona
17 november 2017
Mats Rubbens
eerste kindje van Stijn Rubbens en Katrien Meyfroots, oud-leerling
een kleinzoon voor Else Deneve, collega
5 december 2017
Ella Van Renterghem
tweede kindje van Peter Van Renterghem en Karolien Michiels
een kleindochter voor Linda Vanlancker, oud-collega
een zusje voor Ilias

Overledenen

9 oktober 2017
mevrouw Angèle De Regge
overgrootmoeder van Mirthe Van Bendegem, leerling 2MA
31 oktober 2017
mevrouw Palmyre Van Blanckenberg
grootmoeder van Nikki Elyn, leerling 7BS
7 november 2017
mevrouw Madeleine Vermeire
moeder van Marianne Bogaerd, oud-collega
grootmoeder van Marijke De Lepeleire, oud-leerling
overgrootmoeder van Hanna Lason, leerling 3WEB
28 november 2017
mevrouw Agnes Vermeulen
overgrootmoeder van Louise Diouf, leerling 2LA
28 november 2017
mevrouw Liliane Folkersman
schoonmoeder van Ginette Cardinael, collega
grootmoeder van Isabelle Bourguilioen, oud-leerling
overgrootmoeder van Amy Van Melkebeke, 1MA