Kom kijken naar 1914 schooltoneel op 19 en 20 april

Derde graad taal en communicatie

De richting Taal en communicatie is een richting die je voorbereidt op zowel enkele opleidingen aan de hogeschool als op de arbeidsmarkt. Indien je niet wenst voort te studeren, reikt deze studierichting jou de nodige beroepskwalificaties aan.

Naast een algemene vorming focussen we op twee hoofdcomponenten: moderne talen en public relations.

In de vakken Nederlands, Frans, Engels en Duits ligt de nadruk op communicatieve vaardigheden. Het is immers belangrijk dat je je goed en vlot kan uitdrukken in een taal. Voor Engels, Frans en Duits komt daar ook nog taalsystematiek bij.

Het hoofdvak Public Relations (PR) legt de nadruk op communicatie en media enerzijds en op planning en organisatie anderzijds. We nemen je mee in de wereld van de communicatie in al haar facetten en bekijken we de impact ervan op de wereld rondom ons. We doen dat theoretisch, maar vooral vanuit de praktijk.

Voortstuderen? Deze richting bereidt je voor op een beperkt aantal richtingen aan de hogeschool binnen de sociale wetenschappen, handelswetenschappen en bedrijfskunde (communicatiemanagement, journalistiek, media, entertainment business en office management).
Afstuderen in deze richting bezorgt je ook de beroepskwalificatie Polyvalent taal- en communicatie-assistent waarmee je meteen de arbeidsmarkt op kunt.

Lessentabel

Vakken5e jaar6e jaar
Aardrijkskunde11
Duits32
Engels44
Frans44
Geschiedenis11
Ikigai11
Godsdienst22
Integrale projecten2
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands43
Public relations77
Wiskunde22
Totaal3232