Derde graad bedrijfsorganisatie

De richting Bedrijfsorganisatie is een richting die je voorbereidt op zowel enkele opleidingen aan de hogeschool als op de arbeidsmarkt. Indien je niet wenst voort te studeren, reikt deze studierichting jou de nodige beroepskwalificaties aan.

Het grootste pakket omvat bedrijfsorganisatie en biedt inzicht in de algemene economie en de
bedrijfswetenschappen. Deze richting is niet zuiver theoretisch. We ondersteunen je bij het ontwikkelen van competenties rond boekhouding en financieel beheer. Op het programma staan onder andere de werking van een onderneming en HR-activiteiten (instroom en tewerkstelling, sociale wetgeving, loonberekeningen en personeelsadministratie).

Om je kansen op de (economische) arbeidsmarkt te vergroten bieden we je naast de gekende moderne talen (Nederlands, Frans en Engels) ook Duits aan.

Voortstuderen? Deze richting bereidt je voor op een beperkt aantal richtingen aan de hogeschool binnen de sociale wetenschappen, handelswetenschappen en bedrijfskunde of onderwijs. Afstuderen in deze richting bezorgt je ook de beroepskwalificatie Boekhoudkundig assistent en HR-assistent waarmee je meteen de arbeidsmarkt op kunt.

Lessentabel

Vakken5e jaar6e jaar
Aardrijkskunde11
Bedrijfsorganisatie1212
Duits11
Engels33
Frans33
Geschiedenis11
Ikigai11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands33
Wiskunde22
Totaal3232