Voor bijkomende informatie verwijzen we naar de laptopbrochure.

Is er een speciale regeling voor gezinnen met meerdere broers en/of zussen op school?

Er is een korting voorzien van 50 euro op de aankoop van het toestel voor het tweede kind en een korting van 100 euro voor het derde kind en volgende. Deze kinderen moeten gelijktijdig in SFI ingeschreven zijn en deel uitmaken van hetzelfde gezin of dezelfde leefeenheid.
Voor een derde kind bestaat ook de mogelijkheid om op school gebruik te maken van een laptop van de school.

Waarom niet starten met laptops vanaf het eerste jaar?

De school kiest ervoor om het laptopproject eerder voorzichtig uit te bouwen. Dit is de belangrijkste reden waarom we met het laptopproject pas in het vierde jaar starten. Als we met het laptopproject in het eerste jaar zouden starten, zouden voor elke leerling tijdens zijn loopbaan in het secundair onderwijs twee laptops moeten aangekocht of gehuurd worden: een eerste laptop voor tijdens het eerste tot en met het derde jaar + een tweede laptop voor tijdens het vierde tot en met het zesde of zevende jaar.

Als binnen een aantal jaar de vraag steeds groter wordt om vanaf het eerste jaar met een individueel toestel voor elke leerling te starten, zal de school onderzoeken hoe ze eventueel het laptopproject kan uitbreiden. Indien de school zou beslissen om het laptopproject uit te breiden naar de lagere jaren, zal dit gebeuren met veel aandacht voor de financiƫle gevolgen voor de ouders.

Kan een leerling uit het 1e, 2e of 3e jaar een SFI-laptop kopen of huren?

Ja, dit is mogelijk. Je bent niet verplicht om een laptop voor schooldoeleinden aan te schaffen. Als een leerling uit het 1e jaar een SFI-laptop koopt voor thuisgebruik kan een leerling tot en met het vierde jaar de SFI-laptop met volledige garantie gebruiken. Voor het vierde jaar dienen de ouders wel 55 euro extra voor het extra jaar waarborg te betalen. Voor het vijfde en zesde jaar hebben de ouders de keuze. Ofwel verlengen ze de waarborg voor het vijfde en zesde jaar. Dit kost 95 euro per jaar. Ofwel kopen of leasen de ouders op 2 jaar een nieuwe laptop voor het vijfde en het zesde jaar. SFI adviseert om bij het begin van het vijfde jaar een nieuwe laptop te kopen of te leasen. Voor 2 jaar extra waarborg voor de ‘oude’ laptop betalen de ouders 190 euro. Het toestel is ondertussen reeds 5 jaar oud en zal ook minder performant zijn.

Als een leerling uit het 2e jaar een SFI-laptop koopt voor thuisgebruik kan een leerling tot en met het vijfde jaar de SFI-laptop met volledige garantie gebruiken. Als de laptop 4 jaar oud is, dienen de ouders wel 55 euro extra voor het extra jaar waarborg te betalen. Als de leerling in het zesde jaar zit, hebben de ouders de keuze. Ofwel verlengen ze de waarborg voor een jaar. Dit kost 95 euro. Ofwel kopen de ouders een nieuwe laptop voor het zesde jaar. De uitgebreide waarborg van 3 jaar blijft behouden, ook als de leerling reeds afgestudeerd is en niet meer in SFI zit.

Als een leerling uit het 3e jaar een SFI-laptop koopt voor thuisgebruik kan een leerling tot en met het zesde jaar de SFI laptop met volledige garantie gebruiken. Als de laptop 4 jaar oud is, dienen de ouders wel 55 euro extra voor het extra jaar waarborg te betalen.

Vanuit financieel standpunt is de aankoop van een SFI-laptop in het 3e jaar de interessantste optie. Maar een SFI-laptop kan ook in het 1e of 2e jaar aangekocht worden.