Studiekeuze

Wanneer je start op onze school, is het getuigschrift van het zesde leerjaar bepalend voor de richting die je volgt. Krijg je een getuigschrift op het einde van het schooljaar, dan moet je naar de A-stroom. Als je geen getuigschrift krijgt, dan ga je automatisch naar de B-stroom. Je kan die keuze niet zelf maken.

Wanneer je in de A-stroom zit, heb je drie mogelijkheden: FIX, FLEX of Latijn. De doelen die je moet behalen, zijn voor iedereen gelijk (uitzondering: Latijn). De manier verschilt waarop wij als school jou ondersteunen om die doelen te bereiken.

Je kiest voor FIX als je graag een vast lessenpakket wilt met een vast lerarenteam dat jou begeleidt in je leerproces. Mag het allemaal net wat sneller gaan en werk je graag elke week een paar uur zelfstandig onder begeleiding van een coach? Kies dan voor FLEX. Je gaat dan drie uur per week zelfstandig aan de slag voor de vakken Frans, Nederlands en wiskunde. Wie dat hogere tempo graag combineert met een extra taal kiest voor Latijn.

In het tweede jaar kies je dan een basisoptie die bij jouw interesses en talenten aansluit. Vanuit elke basisoptie kan je naar een breed gamma richtingen in de tweede graad. Uitzondering hierop is Latijn: als je in de tweede graad een richting wil kiezen met Latijn, dan heb je de voorkennis van de eerste graad nodig.

Wanneer je in de B-stroom zit, heb je een brede algemene vorming gedurende twee jaar. Wij bieden de basisopties Economie & Organisatie en Maatschappij & Welzijn aan. Op die manier kan je proeven van wat onze school te bieden heeft in de tweede graad (Organisatie en Logistiek) en bieden we je een brede, persoonlijke ontwikkeling aan.