Rijke opstart

De overgang van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs is een grote stap. Daarom zetten wij al vele jaren in op een rijke opstart van het schooljaar: een warm onthaal, een sterke start met breincentraal leren en ICT-vaardigheden én een stevige dosis teambuilding.

Voor het warme onthaal doen we elk jaar weer een beroep op leerlingen van hogere jaren (de meters en peters) die de nieuwe leerlingen verwelkomen. Zij komen speciaal wat eerder want enkel onze eerstejaars starten op het normale lesuur. Zo verdrink je niet meteen in een grote massa en sta je de eerste schooldag niet alleen, ook als je niemand zou kennen bij ons. De meters en peters kiezen er vrijwillig voor om nieuwe leerlingen te begeleiden en blijven verder in het schooljaar een aanspreekpunt. Ze organiseren ook een aantal activiteiten. 

De klassenleraren zetten deze eerste dagen in op kennismaking met elkaar en met de school. We spelen kennismakingsspelletjes, eten samen en organiseren een heuse kraak-de-code zodat je de gebouwen en lokalen leert kennen in een verder lege school.

We werken als laptopschool met Chromebooks in de eerste graad. Dat betekent dat we je meteen onderdompelen in onze online leeromgeving, Classroomcursussen, de digitale agenda en andere toepassingen. Hoe we veilig online werken is een belangrijk onderdeel van de lessen. 

Daarnaast zetten we in op ‘Leren leren’. Een Chromebook kan veel, maar het is jouw brein dat alles moet sturen en verwerken. Daar besteden we graag aandacht aan. 

Op het einde van de eerste of tweede week gaan we op Brugdagen, een traditie die we koesteren. We leren elkaar op deze tweedaagse nog beter kennen, houden ernstige gesprekken en ludieke teambuildingsactiviteiten en smeden banden voor de komende jaren. Daarna gaan we écht van start.