Kom kijken naar 1914 schooltoneel op 19 en 20 april
Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Excursie biologie

De leerlingen van 4DOD en 4DGD trokken op 15 september in het kader van de lessen biologie naar Oostende. Enkele korte impressies.

Ik vond de uitstap heel tof en heel educatief. Ik heb zeer veel bijgeleerd, zowel in de voormiddag als namiddag. Er waren ook verschillende grappige momenten. Vissen vangen was voor mij wel het toppunt van de dag. In het algemeen zal ik vooral onthouden dat er meer dieren leven in onze Noordzee dan ik dacht.

Tijs

Het was een geslaagde uitstap. Het eerste deel van de dag vond ik het leukst. We mochten wat we bijeen gevist hadden uit ons grote net halen. Het tweede deel van de dag was iets saaier, maar nog steeds boeiend. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er zoveel kleine diertjes onder het zand of in schelpen leefden. Dat was fascinerend. Het was ook mooi om te zien hoe het buisje van een kokerworm gemaakt is.

Rune

Ik heb echt veel bijgeleerd over de biodiversiteit aan de kust. Ik wist niet dat er zoveel verschillende organismen aanwezig waren in, op en net boven de bodem. Ik zal nooit meer vergeten hoe we pakken moesten aantrekken en dan in zee met al die golven gingen vissen. Ook was ik verrast door het aantal microplastics in de zee. Er is dus heel veel vervuiling van de natuur. Ik vond de dag echt supertof. Er was naar mijn mening ook een goede sfeer, dus dat maakte het al prettiger.

Dries