Erasmus+ Faro

Van 13 tot 17 juni ll. vertoefden Catherine, een collega van dezelfde vakgroep, en ikzelf in Faro (Portugal). We volgden er een internationale cursus in het kader van Erasmus+ en schreven in voor ‘Smart education resources – adopting mobile devices and adapting strategies’.

Als we deelnemen, gaan we een engagement aan om met het geleerde aan de slag te gaan en om dit ook via sociale media te delen.

Het doel van zo’n cursus in het buitenland is om o.a. communicatieve, interculturele en taalvaardigheden te verbeteren en “soft skills” op te doen. Zelf keek ik keek heel erg uit naar de inhoud van de cursus om nieuwe apps te leren kennen en die later te mogen integreren in mijn lessen. Onze school is heel vooruitstrevend op ICT-vlak. Daarom nam ik een beetje een afwachtende houding aan, want zou ik wel iets nieuws leren? Maar ja hoor! De eerste dag was al een voltreffer. Alle deelnemers moesten zich in het Engels voorstellen a.d.h.v. een interview met een avatar, gecombineerd met de app Padlet.

In september vond ik het dan ook een uitdaging om het geleerde meteen in de praktijk uit te testen.
De leerlingen van 5 Office en Retail + Logistiek en 7 Business Support hebben die opdracht perfect uitgewerkt. Ze vonden het geweldig. Hieronder hun werk als voorbereiding van het interview bij het begin van het nieuwe schooljaar. Ik kreeg die lesweek nog heel wat nieuwe apps aangereikt en ik hoop met de leerlingen hiermee verder aan de slag te kunnen gaan.

Viviane Van Parys, leerkracht

Een boeiende week in Faro achter de rug!
Een aantal gekende apps hebben we verder uitgediept en een nieuwe waaier van interactieve apps werd aangeboden.
Ook op cultureel en sportief vlak was het een aangename week. Buiten de lessen gaven Paulo en Duarte ons heel wat tips en informatie over de streek.
Ook ’s avonds was er tijd voor netwerking met onze fijne, internationale collega’s.
Catherine Vigoureux en Viviane Van Parys, leerkrachten
Bericht – Sociale media – De Bron
Avatars – leerlingen 5 Office en Retail A + Logistiek – geïntegreerd in Padlet
Avatars – leerlingen 7 Business Support geïntegreerd in Padlet