Kom kijken naar 1914 schooltoneel op 19 en 20 april
Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Workshop Seminarie Wetenschappen

Op donderdagmiddag 19 mei volgden de leerlingen van het seminarie wetenschappen een workshop over fertiliteit en voortplantingstechnieken bij dieren op de campus van de faculteit diergeneeskunde in  Merelbeke. Zij werden er ontvangen door twee doctoraatsstudenten uit Spanje en Italië die hen met veel enthousiasme mee op weg namen.

Na een introductie in de verschillende voortplantingstechnieken mochten de leerlingen zelf aan de slag in het laboratorium. Ze konden er eicellen oppikken uit eierstokken van koeien. De eicellen waren duidelijk zichtbaar onder de microscoop. Nadien konden ze ook een spermastaal van een stier bewerken zodat de goede en de slechte zaadcellen van elkaar gescheiden werden. Deze techniek wordt gebruikt om de koeien met succes te kunnen insemineren. Het onderzoek van de doctoraatsstudenten is er op gericht om de voortplantingstechnieken voor koeien en paarden te optimaliseren. Zij werken er onder begeleiding van Prof. dr. Ann Van Soom die zelf onderzoek deed naar de ontwikkeling van embryo’s. 

Onze leerlingen hebben er prima gewerkt en door het contact met de buitenlandse onderzoekers werd ook het Engels nog eens flink geoefend. 

Het was een zeer geslaagde uitstap!

M. De Wit, leerkracht biologie en seminarie wetenschappen.