Tweedaagse Ardennen

Net voor de paasvakantie trokken de vijfdejaars van onze school naar de Ardennen. Het was alweer even geleden dat de leerlingen een activiteit met overnachting in schoolverband konden meemaken. Maar zo’n ervaring dragen wij hoog in het vaandel én kadert in ons pedagogisch project: de ‘goesting’ om samen te leven en te leren.

Op donderdag 31 maart brachten we de dag door in Namen. In kleine groepjes lieten animatoren van Roeland Taalkampen de leerlingen – en français – met veel humor en ludieke opdrachten kennismaken met de provinciehoofdstad en haar inwoners. De leerlingen maakten eveneens een stadswandeling en vonden de Naamse citadel indrukwekkend.

Overnachten deden we in Vayamundo (Houffalize) te midden van de natuur. De boslucht deed menig leerling goed. Dat reisgevoel werd nog versterkt door tal van faciliteiten die het hotel bood. Zo waren het zwembad en de fitnessruimte erg populair!

(lees verder onder de foto)

Uiteraard geen tweedaagse in de Ardennen zonder een avontuurlijk bosspel! Spannend, uitdagend en vooral verrassend. Voor de minder fervente avonturiers was er een waardig alternatief: een quizavond! De winnaars gingen naar huis met een geschenkbon van onze schoolwinkel Juicy Fruity. Inhoudelijk daarbij aansluitend hadden de leerlingen de mogelijkheid om op dag twee voor dag en dauw aan een trailrun deel te nemen. De vroege vogels zullen zich nog lang herinneren dat ze natte voeten overhielden dankzij de verrassingsoversteek van de Ourthe.

Dag twee stond in het teken van avontuur: in Durbuy bezochten de leerlingen het themapark Adventure Valley. Een nettenpark, tubing sliding, een klimbos, speleologie, een via ferrata, een mountainbikeparcours, een 3D-labyrint… Voor elk wat wils! Moe maar voldaan stapten de leerlingen de bus naar Gent op.

(lees verder onder de foto)

Omdat we de volledige tijd van de tweedaagse wilden benutten, maakten we op de terugweg nog een tussenstop in O’Learys waar de leerlingen niet alleen de innerlijke mens konden aansterken, maar ook hun gekste moves op de bowlingbaan konden tonen. Fun gegarandeerd!

(lees verder onder de foto)

Het staat buiten kijf dat de leerlingen na een intense covidperiode nood hadden aan zo’n trip. Wij denken dat wij in ons opzet geslaagd zijn om de leerlingen een unieke ervaring mee te geven die hen kon motiveren en uitdagen. Unlock your Energy!

Bruno Geldof, leerkracht

Adelien Tanghe, leerkracht