Kom kijken naar 1914 schooltoneel op 19 en 20 april

Stage Frankrijk 6OMC

Tien leerlingen uit 6 OMC trokken midden mei twee weken lang naar Melle in Frankrijk (Nouvelle-Aquitaine, les Deux-Sèvres). Ze liepen er stage als polyvalent administratief medewerker in verschillende plaatselijke organisaties en bedrijven. Om het taal- en cultuurbad volledig te maken verbleven ze er in gastgezinnen.

Hun stage kadert in hun opleiding en wordt volledig gesubsidieerd door het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+.

Getuigenis van een leerling

Na twee jaar van corona was het eindelijk weer zover: de buitenlandse stage in Melle Frankrijk.

Een unieke ervaring om de Franse taal wat beter onder de knie te krijgen en de theorie uit de lessen secretariaat in praktijk toe te passen. Het lijkt misschien allemaal wat moeilijk om in je eentje in een gastgezin terecht te komen waarvan je de taal nauwelijks begrijpt en een werkstage van twee weken terwijl je amper werkervaring hebt, maar toch is het de moeite waard. Je leert er op een korte tijd zoveel bij op vlak van werk en zeker op vlak van taal.

Na een drukke week werken is er hier ook zeker wat tijd om te ontspannen. In het weekend stonden er activiteiten gepland zoals een bezoekje aan het prachtige stadje La Rochelle, de parel aan de Atlantische kust. Ook hebben we een futuristische dag beleefd in het attractiepark Futuroscope. Tijdens het laatste weekend werd onze inzet zelfs beloond met een tripje naar Île d’Oléron. Het was er precies hoogzomer. Iedereen heeft in de Atlantische Oceaan gezwommen. Allemaal zeer leuke ervaringen dus.

Melle zelf is een klein maar gezellig dorpje. Het is helemaal anders dan het Melle dat wij kennen van hier. Historische gebouwen, knusse cafeetjes en een goede bakker. De mensen zijn er ook supervriendelijk en gastvrij. Dat geldt ook voor de gastgezinnen. De voorlaatste avond van ons verblijf in Melle dansten we samen met al onze gastfamilies de ziel uit ons lijf tijdens een gezellig feestmaal. 

Ik raad deze stage dan ook echt aan voor de mensen die de komende jaren de kans krijgen om dit te doen!

Anou Van Impe, 6 OMC