Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Project cognitief sterke leerlingen

Na enkele vreemde maanden namen we in september 2021 weer de draad op van het project cognitief sterke leerlingen in de eerste graad. We boden hen vier activiteiten aan in de loop van het schooljaar, ietwat uitdagend en los van alle leerplandoelstellingen.

Voor onze eerste workshop programmeren kwam mevrouw Brouns van UGent in november naar SFI. We werden geprikkeld door de beginselen van echt programmeren en haar uitleg over fractalen was heel interessant maar bij momenten best ook moeilijk. 

In januari werden we ondergedompeld in de Chinese taal door meneer Torck van UGent. Na een boeiende kennismaking met de Chinese geschiedenis kregen we een proevertje van het Chinees spreken en schrijven. En dat smaakte zeker naar meer.

Op vrijdag 29 april trokken we te voet naar de tuinbouwschool in Melle waar ons het INVRIVI-project van HoGent werd voorgesteld: Insecten, vriend of vijand. We mochten zelf beestjes vangen in de tuin en die daarna bekijken onder de microscoop met het doel hun soort te ontdekken. Gelukkig kregen we er een groot insectenboek bij ter controle want er zijn echt wel heel veel verschillende diertjes, het ene al groter en nuttiger dan het andere.

Begin mei verlieten we SFI om ons met de tram naar de Volkssterrenwacht Armand Pien in Gent te begeven. Een fascinerende uitleg over raketten en een kennismaking met het weerstation spraken iedereen hard aan. Hier gaan we zeker nogmaals naartoe!

Een trotse leerkracht van dit mooie initiatief met een fijne groep leerlingen

Evy Meirlaen, leerkracht