Nike 7LOG

Op dinsdag 24 mei zijn wij met onze leerkracht mijnheer De Greve op bedrijfsbezoek geweest naar het Europees distributiecentrum van Nike in Laakdal. Wij werden om 09.00 uur verwacht in The Court voor een rondleiding in één van de magazijnen van Nike.

Tijdens  deze rondleiding werd vooral op een praktische wijze de goederenstroom professioneel toegelicht. De verschillende competenties van goederen ontvangen, opslaan, verwerken en verzendklaar maken vormden de rode draad. Na deze leerrijke en interessante rondleiding werden we verwacht in het didactisch opleidingscentrum van Nike, namelijk het LITC. Tijdens een korte middagpauze waren er drankjes en koffiekoeken. Na de pauze hebben we met verschillende andere scholen interactieve logistieke leerspelen gespeeld. Er werden drie spelen voorzien namelijk bevoorrading, stadsdistributie en logistiek berekenen.

Wegens de werkzaamheden in Antwerpen moesten we vroeger vertrekken en waren we zeer laat thuis door de lange files. Dus als je op bedrijfsbezoek naar Nike Laakdal wil gaan, moet je er zeker iets voor over hebben.

Sinan Nalli en Ruben De Jaegher, 7 Logistiek