Nederlands toneel

Het Nederlands toneel…  Wat was dat een topervaring! Het was niet enkel het acteren dat top was. Het waren ook de nieuwe vriendschappen die ontstonden en die vriendschapsbanden gaan we niet snel vergeten. Het maakt niet uit uit welk jaar je komt of welke richting je volgt: we zijn er altijd voor elkaar.

We hebben veel ervaring opgedaan en dat allemaal te dankzij de geweldige leerkrachten die ons geholpen hebben en veel bijgeleerd hebben. We willen die leerkrachten zeker nog eens bedanken voor wat ze allemaal voor ons gedaan hebben. Ze hebben na hun werkuren nog veel tijd gestoken in teksten en liedjes schrijven. Ze hebben ons omgetoverd tot echte acteurs en actrices, ook al liep het niet altijd hoe het moest.

We hebben elke woensdag en vrijdag gerepeteerd, geoefend op tekst, zang en  dans zodat we dit prachtige toneel aan jullie konden voorstellen. 

We hebben het hele schooljaar lang alleen maar plezier gehad. Op de repetities moesten we even niet denken aan school, maar konden we openbloeien en helemaal onszelf zijn. Het leukste is wanneer die shows daar dan eindelijk zijn want dan weet je dat je elkaar kunt vertrouwen en niet bang hoeft te zijn. Iedereen heeft wel wat stress ervaren maar het mooie was dat we elkaar hielpen om te kalmeren en elkaar goede moed te geven. En kijk, het is ook helemaal goed gekomen want we hebben er iets prachtigs van gemaakt. 

Ik denk ook dat iedereen die heeft meegedaan volgend jaar ook weer mee wil doen. We willen ervoor zorgen dat de vriendschappen die we hebben gecreëerd voor eeuwig zullen blijven bestaan.  En ik ben er honderd procent zeker van dat dit zal lukken. Om het nog even kort samen te vatten: het was geweldig en er zijn vriendschappen ontstaan die nooit meer zullen gebroken worden. 

Kortom, doe volgend jaar zeker allemaal mee dan kunnen we er samen een creatief jaar van maken met veel plezier.  

Ella Allaeys en August Casaer leerlingen