Kom kijken naar 1914 schooltoneel op 19 en 20 april
Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Maatschappij en Welzijn uitstappen

In de basisoptie Maatschappij & Welzijn deden we veel uitstappen zoals: koken met doven, vrijwilligerswerk, vuilvissen, bezoek aan de voedselbank en aan Een hart voor vluchtelingen Gent, wafels gebakken, … Allemaal activiteiten die te maken hebben met onze maatschappij. Zo leerden we bijvoorbeeld hoe we mensen kunnen helpen in moeilijke situaties en gewoon ons steentje kunnen bijdragen. De meeste thema’s die aan bod kwamen waren thema’s rond voeding, gezondheid, opvoeding, wetenschap en psychologie. Dit jaar heb ik veel bijgeleerd en daarom wil ik later echt iets in de sociale sector doen. Deze richting is echt een aanrader!

Estée

Maatschappij & Welzijn

2MWA

(lees verder onder de foto’s)

We gingen op woensdag 8 juni pannenkoeken bakken in het Sint-Gregoriusinstituut. We reden er naartoe met de fiets want ver was het niet echt. Het was heel leuk om nieuwe mensen én een andere school te leren kennen. We hebben verschillende pannenkoeken gemaakt met o.a. havermout, courgette en blauwe bessen. Ook was het gaaf dat we op voorhand al een klein beetje gebarentaal leerden door de zus van mevrouw Lippens.

Het was wel heel jammer van de regen woensdag maar dat heeft mevrouw niet met opzet gedaan ; )

Ik vond dit de leukste activiteit omdat ik hou van koken en bakken.

Madelief 

Maatschappij & Welzijn

2MWA