Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Bezoek ‘Ohne’ 1A

Alle leerlingen uit 1A (Latijn, FLEX en FIX) trokken tijdens de lesuren mens en samenleving naar Gent. We fietsten naar de Steendam, in de buurt van Gent-Dampoort, om een bezoek te brengen aan de winkel Ohne. ‘Ohne’ is het Duitse woord voor ‘zonder’. Dat verraadt al de boodschap van deze winkel. Het is een winkel zonder verpakkingen, zonder te veel uitstoot, zonder overdreven reclame … Ohne is m.a.w. een zeer pure winkel met zoveel mogelijk verpakkingsvrije, biologische en lokale producten. 

Met reacties als ‘Leuk dat dit bestaat!’, ‘Ik vond het tof dat we zelf ook iets mochten kopen’ en ‘Ik ga dit weekend met mijn ouders terug naar deze winkel!’ beschouwen wij onze uitstap als 100% geslaagd! 👍

Lucas De Volder en Geertrui Lippens, leerkrachten