Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Stage Zwitserland

Vorig jaar werd ik verkozen om naar het CERN in Zwitserland te gaan. In november vertrokken we met een groep van 24 studenten richting Genève, waar we een stage van twee weken mochten volgen in een van de grootste onderzoekscentra voor wetenschappen ter wereld.

De grootste deeltjesversneller staat daar en daarmee wordt er geëxperimenteerd. Zo deed men vorig jaar ontdekkingen in de deeltjesversneller die wellicht leiden tot een nieuwe natuurkracht.

(lees verder onder de foto’s)

Wij mochten heel CERN verkennen door verscheidene bezoekjes. Ondertussen kregen we ook een project toegewezen per 2 of 3 personen. Mijn onderzoek ging over “Artificial Intelligence in Accelerators”. We werden uiteraard wel begeleid door supervisors. Hierover gaven we aan het einde van onze twee weken een presentatie, die is goed verlopen

Naast stage volgen, werd er ook genoeg tijd vrij gemaakt om Zwitserland een beetje te ontdekken en activiteiten te doen met de andere studenten. Hoewel de groep leerlingen uit de drie taalgemeenschappen bevatte, werden we toch één hechte groep en horen we elkaar ook nu nog veel!

Ik ben zeer dankbaar voor deze mooie ervaring!

Runa Akbari – 6 WEWI