Sneukeltocht 6 OMC

Op donderdag 10 maart namen de leerlingen van 6OMC onder een stralende lentezon deel aan een sneukeltocht in Gent. De Franstalige gids liet de leerlingen de mooiste plekjes van Gent zien en tegelijkertijd proeven van onze Oost-Vlaamse specialiteiten.

Deze sneukeltocht in het Frans kadert in de voorbereiding van de buitenlandse stage in Melle in Frankrijk die dit schooljaar plaatsvindt in mei. Tijdens hun stage zullen de leerlingen uit 6OMC Oost-Vlaamse streekproducten verkopen in Frankrijk. Dankzij deze wandeling kunnen ze alvast een woordje uitleg geven in het Frans over onze lokale lekkernijen. Benieuwd welke streekproducten het meest succes zullen hebben bij onze Franse vrienden: de cuberdons, de Gandaham, de “lutsepoepkes”, de kaas van het Hinkelspel, de chocolade, de mosterd van Tierenteyn of de Gentse bieren (die voor alle duidelijkheid niet op het menu stonden tijdens de wandeling)?