Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.
Kom kijken naar 1914 schooltoneel op 19 en 20 april

Rondkijken en beleven op SFI…

De stap van het zesde leerjaar naar het eerste middelbaar is behoorlijk groot. Dit vraagt dan ook een grondige voorbereiding. Ouders en kinderen zitten met heel veel vragen en willen vooral beleven, voelen en het zelf zien. De laatste maanden stond onze telefoon dan ook roodgloeiend, onze website werd met argusogen bekeken en de tijdslots voor de open dag waren in een mum van tijd ingevuld. Er kwamen extra momenten voor rondleidingen en ook die raakten snel volzet.

Het is dus heel erg belangrijk dat we de zesdeklassers ook laten proeven van de lessen en de sfeer op SFI. Het vroeg heel wat organisatietalent en souplesse ā€¦ Oorspronkelijk was er gepland om twee scholen per dag te ontmoeten, omwille van corona trokken we de periode open en gaven we aan alle scholen het comfort om alleen te komen. Helaas viel deze periode samen met een quarantaine en periode van afstandsonderwijs voor onze leerlingen, dus het geheel werd verschoven naar maart. Gelukkig nog net voor de aanmeldingsperiode voor het centraal aanmeldingsregister startte.

Elke morgen was de heer De Witte gekleed in het perfecte SFI- uniform, hij is als pedagogisch directeur dan ook heel nauw verbonden met onze leerlingen. Mevrouw Vinck, de warme coƶrdinator van de eerste graad, nam elke spanning weg door geheel vanuit haar hart te vertellen wat een middelbare school zo anders maakt dan een lagere school. Mevrouw Bambust nam als leerlingbegeleidster de bezoekers direct mee naar de eerste schoolweek en de brugdagen. De dagorde en planning bewaken werd dan weer elke dag aan mevrouw Verholen toevertrouwd.

Tussen 8 maart en 21 maart ontvingen we de leerlingen van de Sint-Michielsschool, SFB, de Sint-Elooischool, de Sint-Vincentiusschool, VBS De Bloesem, De Parkschool, SG De Graankorrel en Paus Johannescollege. Allemaal waren ze heel blij dat ze na een lange periode met heel wat beperkingen toch eindelijk op stap mochten. Het bleken gedreven leerlingen die onze proeflesjes als een spons opnemen. Heel wat collegaā€™s offerden een of meerdere springuren of zelfs een hele vrije voormiddag op om deze zesdeklassers hartelijk te ontvangen. Dank je wel voor zoveel extra engagement.

(lees verder onder de foto’s)

Bij een koek en een flesje water na een uurtje les volgen, kwamen de vragen los. Hoe ziet een dag op SFI eruit? Wat kunnen we wel of niet aan volgens het blauw-witte uniform? Hoe verloopt de eerste schooldag of start van het schooljaar? Wat is het verschil tussen Latijn, FLEX, FIX en 1B? Hoe kunnen we een broodje bestellen? Hoe zit het met de Chromebooks en laptops op SFI? De antwoorden op deze vragen en nog heel wat andere weetjes werden in de pauze dankzij filmpjes en persoonlijke uitleg aan deze leergierige bezoekers meegegeven.

(lees verder onder de foto’s)

Na drie lestijden van 40 minuutjes evalueren de bezoekers SFI op een gunstige manier. Velen geven aan dat ze hier graag naar school willen komen. De sfeer is hier hartelijk, de gebouwen ogen verzorgd, de leerkrachten zijn lief en geven op een leuke manier les. En ze zijn benieuwd naar nog meer lessen en inhoud maar helaas is de voormiddag te kort om alles te proeven. Met een dankbare en blije blik in hun ogen namen ze afscheid en wij hopen er zoveel mogelijk terug te zien in september.