Wil je kennismaken met onze school op zaterdag 9 maart? Klik hier voor meer info.

Nieuwe gezichten

Karel Maenhout

Bijna 45 jaar geleden zag Karel in Gent het levenslicht. Sindsdien heeft hij altijd in Gent gewoond op ongeveer anderhalve kilometer van het Sint-Franciscusinstituut. Vele jaren geleden besloot hij om handelswetenschappen te gaan studeren. Hij was toen ook al gebeten door het computervirus en die passie is gebleven. In september 2000 begon hij op een nabije school als leraar/ict-coƶrdinator en in 2008-2009 gaf hij een jaartje les op SFI.
Sinds half januari geeft hij 4 uur informatica op SFI waarvan 2 uur in 5 AIT en 2 uur in 6 AIT. Tijdens deze uren maakt hij de leerlingen wegwijs in de wereld van websites, sql en big data. Elders geeft hij naast informatica ook nog economische vakken.
In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met zijn kindjes, Tibe, Lise en Josse, en hun hobbyā€™s. Als er dan nog tijd overblijft, creĆ«ert en print hij graag functionele 3D-modelletjes en houdt hij zich af en toe bezig met fotografie.

Lieke Manssens

Lieke Manssens werd geboren en getogen in Heusden. Ze is een oud-leerling van Sint-Franciscusinstituut en studeerde in 2016 af in de richting economie-moderne talen.

Lieke had altijd al een interesse in talen. Ze leest graag Engelse boeken en heeft een voorliefde voor het fantasygenre. Haar favoriete vakantiebestemming is Frankrijk. Haar studiekeuze voor taal- en letterkunde (Frans, Engels en 2 jaar Spaans) was dan ook vrij logisch.

Ze begon in september 2021 aan de educatieve master en vond zo haar weg terug naar Sint-Franciscusinstituut waar ze haar stage aanvroeg. Naast de stage-uren werd haar ook een interimcontract aangeboden. Dit doet ze met plezier!