Nieuwe gezichten

Een nieuw schooljaar zorgt ook voor nieuwe leerkrachten. We stellen ze graag even voor.

Angeline De Moor

In de tweede helft van de jaren tachtig werd in Dendermonde Angeline De Moor geboren, als deel van een drieling. Samen met haar twee zussen groeide ze op in het kleine dorpje Oordegem. Jaren- lang was de gemeentelijke basisschool en het plaatselijke muziekkorps haar place to be. In haar tienerjaren verruimde ze haar blik en startte ze samen met haar zussen in de richting Latijn op het Sint-Franciscusinstituut in Melle. Na een diploma Latijn – Talen behaald te hebben, werd het haar duidelijk dat ze graag werkt met verhalen en mensen. Zo boeit het haar intens om te luisteren naar ervaringsverhalen van anderen en zoekt ze voortdurend naar de krachtbron van waaruit mensen na leed verder kunnen leven. Hiermee in het achterhoofd vatte ze eind jaren 90 de opleiding theologie en religiewetenschappen aan in Leuven. Na vijf jaar, gespecialiseerd in ethiek en pastoraaltheologie, beëindigde ze haar universitaire loopbaan en ging ze vrijwel onmiddellijk aan de slag in het onderwijs enerzijds en in de zorgsector anderzijds. Ze werkt reeds jaren deeltijds als pastoraalwerkster en rouwconsulent in het AZ Sint-Blasius te Dendermonde en deeltijds als leerkracht in het secundair onderwijs. Beide jobs geven haar inzicht in wat dagelijks leeft en hoe het leven vaak onverwachte wendingen maakt. Het evenwicht tussen jonge, bruisende energie en diepe levenspijn houden haar met beide voeten in de realiteit. Haar vrije tijd wordt besteed aan tijd met haar gezin, ravotten met haar twee kinderen, Fenne en Joppe, haar hond Odiel alsook aan haar hobby zaal – en veldvoetbal. Als de tijd er zich toe leent, leest ze graag non-fictieliteratuur en laat ze zich via muziek meevoeren naar vervlogen tijden. Verder houdt ze van snowboarden en reizen naar andere landen om vooral kennis te maken met de plaatselijke tradities en culturen. Ze tracht elke dag in het leven te staan naar een ‘Franciscaanse’ Leuze: “De wereld is meer dan een probleem dat moet worden opgelost, het is een blij mysterie dat we kunnen bewonderen met vreugde en lof.“

Bert Durieux

Op 20 maart 1995 werd Bert Durieux geboren. Al in het lager onderwijs in Wielsbeke was er een duidelijke interesse in de klassieke oudheid merkbaar. De keuze voor de richting Latijn in het Heilig-Hartcollege was bijgevolg voor de naaste omgeving geen verrassing. Na het middelbaar afgerond te hebben in de richting Grieks-Latijn bleef de passie branden en koos Bert voor de masteropleiding Latijn en Grieks. 

Na een studie van vijf jaar kon hij op zijn beurt de interesse voor klassieke talen doorgeven als leerkracht. Bert heeft in drie jaar tijd al behoorlijk wat scholen op zijn curriculum kunnen schrijven, zowel in West- als Oost-Vlaanderen. Na deze ware odyssee kwam hij uiteindelijk bij ons terecht als leerkracht Latijn en geeft hij ook geschiedenis in het tweede jaar.

Ondanks dat Latijn (en Grieks) een groot deel van zijn tijd neemt, probeert hij toch nog tijd te maken voor zijn hobby’s. Zo heeft hij er een Chirocarrière van 16 jaar op zitten (waarvan vijf jaar als leider), vertegenwoordigt hij de jeugd in Wielsbeke als voorzitter van de jeugdraad en is hij ook actief als medewerker van het plaatselijke jeugdhuis. Daarnaast maakt hij ook deel uit van de baseballploeg Wielsbeke Pitbulls, zowel als speler en als jeugdtrainer. 

Op de zeldzame keren wanneer hij een rustig moment heeft, houdt Bert zich graag bezig met literatuur, films en Amerikaanse sporten (als supporter). Ook gaat hij graag eens per jaar op reis, al staan de reisplannen even op pauze. Het volgende project: Amerika of Nieuw-Zeeland.

Ingeborg Wytynck

Op 19 oktober 1988 werd Ingeborg Wytynck geboren in Gent. Het middelbaar volgde ze in Brugge, waar ze ook op internaat zat, maar na zes jaar keerde ze terug naar Gent om er filosofie te studeren. Dit kwam eigenlijk omdat ze helemaal gefascineerd was door de lessen filosofie, gegeven door een leerkracht godsdienst die daarnaast ook nog eens priester was. Nadat ze haar diploma behaalde, ging ze aan de slag in de boekenwereld: eerst als student, dan als werknemer en uiteindelijk als zelfstandige. Boeken en lezen zijn nog steeds haar favoriete dingen. Eind oktober startte ze als leerkracht godsdienst op SFI. Naast een boekenliefhebber is Ingeborg ook een grote dierenvriend.

Jolien Pruvoost

Jolien Pruvoost werd op 21 november 1999 geboren in Waregem. Al op de kleine schoolbankjes droomde ze ervan om later juf te worden. Eenmaal de stap naar het middelbaar onderwijs gezet werd, evolueerde ook haar droombeeld van juf naar leerkracht middelbaar onderwijs.

De studies verliepen vlot en zonder enige twijfels. Economie, dat wou ze doen en daar blonk ze in uit. Na zes jaar op het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut stond ze voor een grote keuze. Ze wou leerkracht economie worden, maar welk tweede vak nam ze daar dan bij? Na lang wikken en wegen koos ze voor Engels. Drie jaren vlogen voorbij, maar Jolien had ook een grote interesse in het vak PO. Ze besloot om dit in 1 jaar te volbrengen, maar het dagelijks werken met de handen stak na enkele maanden tegen. Nog voor haar eerste resultaten bekend waren, had ze al besloten dat PO een hobby moest blijven.

Na wat zoekwerk deed ze een eerste ervaring op als leerkracht Engels op een school in Kortrijk. Gelukkig liep haar opdracht daar af en konden wij haar dit schooljaar verwelkomen. Bij ons geeft ze niet alleen Engels, maar ook maatschappelijke vormgeving en competentie 4.

In haar vrije tijd danst ze, maakt ze kaartjes, bakt ze erop los en af en toe gaat ze ook eens lopen of zwemmen. Zoals je merkt kan Jolien moeilijk stilzitten. Ze is dan ook enorm tevreden dat ze het hele jaar op SFI mag blijven.

Kasper De Ridder

Op 1 september begon Kasper De Ridder als leerkracht wiskunde en fysica op onze school. Voor wie Kasper nog niet herkende, hij heeft sinds kort de titel van de grootste leerkracht op de school overgenomen van mijnheer Duhamel.

Kasper is een oud-leerling en studeerde af in 2017 in de richting wetenschappen- wiskunde. Hij trok daarna naar Gent, waar hij deze zomer zijn opleiding als leerkracht aan de HOGENT voltooide. Na vier jaar afwezigheid was het dus hoog tijd om terug te keren naar het vertrouwde Sint-Franciscusinstituut in Melle, waar hem een warm welkom wachtte.

Hij werd geboren op 28 augustus 1999 in Gent en is afkomstig uit het bescheiden Landskouter. Daarna heeft hij een tijdje in Merelbeke- Flora gewoond en deze zomer heeft hij zich gesetteld in Ledeberg. In zijn vrije tijd houdt Kasper zich al 13 jaar bezig met basketbal. Dit seizoen treedt hij aan bij de B-ploeg van Gent-Oost Eagles in de reeks van eerste provinciale. Daarnaast is hij dit jaar ook begonnen als coach van de U12D binnen dezelfde club. Verder is hij graag creatief bezig met het maken en schilderen van modelbouw.

Tony Vanhove

Tony Vanhove werd geboren op 7 maart 1979 in Oostende. Hij liep school in het Annuntiata-instituut in Veurne, waar hij afstudeerde in de richting Techniek-Wetenschappen. Daarna waagde hij zijn sprong naar het hoger onderwijs. Hij studeerde af in het PIH in Kortrijk als industrieel ingenieur chemie optie biochemie. Daarnaast volgde hij de lerarenopleiding in Gent. Zijn interesses zijn alle wetenschapsvakken (chemie, biologie, fysica, wiskunde,…).

Tony was van 2002 tot en met september 2021 tewerkgesteld in het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Na verschillende functies binnen het FAVV (afdelingsverantwoordelijke chemische analyses, IT-projecten, afdelingsverantwoordelijke administratie en verantwoordelijke veiligheid en milieu in de laboratoria) werd hij in 2012 aangesteld als labomanager van het FAVV-laboratorium in Melle (domein microbiologie en kalibratie). Intussen is zijn passie voor het onderwijs nooit verdwenen en op 18 oktober 2021 heeft hij de stap gezet. Met heel veel enthousiasme helpt hij de leerlingen in de wondere wereld van de wetenschappen.

Tony woont in Scheldewindeke en heeft een gezin met twee dochters. Tony heeft nog verschillende hobby’s zoals badminton, tennis, snooker en fitness. Daarnaast is hij voorzitter van de badmintonclub BC Pluimstaart (Oosterzele) en is hij voorzitter van de sportraad in Oosterzele.