Nieuwe gezichten

In de loop van de voorbije maanden mochten we Laurens Van den Broecke en Charlotte Daenens als nieuwe collega’s verwelkomen. We stellen ze graag even voor.

Charlotte Daenens

Midden in de zomer van 1989, namelijk op 31 juli, werd Charlotte Daenens in Brugge geboren. Heel haar jeugd bracht ze door in de mooiste stad van het land. Tot ze op haar 18de besliste om in Gent handelswetenschappen te gaan studeren. En na haar studies bleef ze samen met haar vriend in Gent ‘plakken’, omdat er toch net iets meer te beleven viel dan in Brugge. Na de geboorte van haar eerste zoontje Léon koos het jonge gezin voor de groene omgeving in Melle. En al snel volgden nog twee speelkameraadjes voor Léon, een broertje Pierre en een zusje Cléo.

Charlotte werkte voor haar overstap naar het onderwijs voor verschillende bedrijven, zoals Decathlon en Coca Cola, steeds in een commerciële functie. Na de geboorte van haar dochter in juli 2019 ging ze de educatieve master economie aan de KU Leuven studeren. Normaal zal Charlotte afstuderen in juni 2021.

Op 1 september 2020 startte Charlotte in haar eerste school als LIO. In het GO! Lyceum in Gent kon ze haar eerste ervaring opdoen tijdens twee zwangerschapsvervangingen in heel wat verschillende economische vakken, zoals toegepaste economie, boekhouden, kantoortechnieken en recht en wetgeving. Net na Hemelvaart waren beide collega’s terug en kreeg ze de kans om te starten in het SFI. Op dit moment vervangt ze mevrouw Braeckman in 3OIT en 5OR. Ook neemt Charlotte een aantal uren van mevrouw Poelman over in de eerste graad. Hoewel zij geen achtergrond heeft in techniek, probeert ze zoveel mogelijk de leerlingen te ondersteunen met de hulp van mevrouw Bakar.

Laurens Van den Broecke

Op 13 juni 1996 zag Laurens Van den Broecke het levenslicht in Gent. Hij groeide met twee jongere zussen op in Merelbeke Flora en was al van jongs af aan begeesterd door de vele verhalen die zijn grootvader vertelde. De kiem voor een carrière waar geschiedenis centraal stond, was gelegd.

In het middelbaar koos hij doelbewust voor Humane Wetenschappen op Sint-Paulus Gent waarna de opleiding geschiedenis aan de UGent lonkte. Na zeven jaar aan de Blandijn te vertoeven behaalde Laurens vorig jaar zijn master en diploma van leraar. De zoektocht naar een job kon beginnen. Na omzwervingen in Waregem en Deinze waar hij aardrijkskunde, geschiedenis en godsdienst gaf, belandde hij in Melle. Hier hoopt hij de leerlingen warm te maken voor de vele verhalen die het verleden ons te vertellen heeft.

In zijn vrije tijd is Laurens bezig met fotografie, lange wandelingen en fietstochten. Al heb je de meeste kans hem te spotten in de Ghelamco Arena waar hij, zodra het mag, vurig voor de Gantoise supportert.