Industriemuseum

We vonden de uitstap naar het Industriemuseum op donderdag 3 juni heel leuk en leerrijk.
Het deed ons goed om nog eens na een coronajaar een uitstap te doen.
We hebben veel bijgeleerd en we maakten veel plezier. Het bracht onze klasgroep nog dichter bij elkaar.
Bedankt!

de leerlingen van 3HWA


Na een lange coronaperiode zijn we op vrijdag 4 juni op uitstap gegaan naar het Industriemuseum (MIAT) in Gent. We mochten zelfstandig met onze vrienden naar het museum gaan. We hebben onderweg veel gepraat met elkaar, een ijsje gekocht en het was heel leuk. Al kwamen we daardoor wel even te laat aan … Ai, een minpunt …

Het was boeiend en ook pijnlijk om te horen.

We hebben in het museum veel bijgeleerd. We zijn in kleine kamers geweest waar mensen van allerlei leeftijden hun levensverhaal vertelden: de ene in armoede zonder ooit een school gezien te hebben, anderen over hun schooltijd in het buitenland. Het ene kind werd op 5-jarige leeftijd verkocht op de markt, het andere kind groeide op in rijkdom. Het was boeiend en ook pijnlijk om te horen.

Ook leerden we bij over de drukkunst: van een grote houten pers met aparte lettertjes tot onze hedendaagse krant via de computer, wat een evolutie! Ook interessant was om te zien hoe onze kleren gemaakt worden: van een katoenplant tot een jeansbroek, indrukwekkend!

Kortom, het was echt een leuk en een aangenaam museum. Ik heb veel bijgeleerd en heb me geamuseerd. Als jullie tijd hebben, moeten jullie zeker eens een bezoekje brengen aan het Industriemuseum in Gent!

Sahra Poyrez, 3HWB