Geef racisme de rode kaart

In het tweede trimester namen de leerlingen van de eerste graad en 3OR deel aan het project ‘Geef racisme de rode kaart’. Dit is een project dat in negen verschillende Europese landen georganiseerd wordt en in handen is van een voetbalclub zoals Chelsea, Inter Milan en Club Brugge.

De leerlingen werkten hieraan gedurende enkele lessen met behulp van een boekje, met lessen op maat, gemaakt door Club Brugge. Het was een vakoverschrijdend project. De lessen werden gegeven in de vakken lichamelijke opvoeding, godsdienst, mens en samenleving en maatschappelijke vorming. Er werd aandacht geschonken aan verschillende thema’s binnen het onderwerp racisme en discriminatie. Via heel wat opdrachten leerden de leerlingen over wat racisme is, hoe het onszelf en anderen kan beïnvloeden, LGBT+ en racisme in de sport.

Op vrijdag 21 mei vond het online slotevent plaats met 19 deelnemende scholen en meer dan 100 leerlingen. Alles wat de verschillende klassen hadden bijgeleerd, werd getoetst tijdens een quiz. De top 5 was voor SFI!

  1. Tuana (2MTWA)
  2. Lies (2MTWA)
  3. Bavo (1LB)
  4. Fathi (1B)
  5. Lisa (2MTWA)

Met het project tonen we dat ook wij de rode kaart trekken tegen racisme.

Joachim Vermeire, leerkracht