Nieuwe fietsenrekken en verfraaide omgeving

Voor wie met de fiets naar school komt, zijn er nu nieuwe fietsenrekken. Comfort en veiligheid verzekerd!

Onze fietsenrekken waren sterk verouderd en voldeden niet meer aan de veiligheidsvoorschriften. Fietsen van allerlei soorten en maten pasten niet meer in de rekken. De gedeeltelijk weggewaaide daken waren niet meer te restaureren.

De provincie Oost-Vlaanderen lanceerde een oproep om in te tekenen voor subsidie van projecten voor duurzame mobiliteit van scholen. Daar deed SFI graag aan mee. Wij dienden een gemotiveerd dossier in. Het duurde even voordat de provincie bevestigde dat ons project behoorde tot een van de vijf goedgekeurde projecten. We ontvingen bijgevolg 7424 euro subsidie van de provincie. De gemeente Melle deed er nog eens 2500 euro bovenop. De ouderraad steunde eveneens met 600 euro! Hartelijk dank aan de ouderraad, de gemeente Melle en de provincie Oost-Vlaanderen!

(lees verder onder de foto’s)

Ook de omgeving is verfraaid. Vanaf de kleine toegangspoort aan de brug tot aan de speelplaats loopt er nu een beklinkerd pad. Bij de fietsenberging verbreedt het pad tot aan de grasrand. Oude bergruimten werden vooraf gesloopt.

Hilde Graind’orge, adjunct-directeur