Mini-onderneming Tasty Things

‘Tasty things’: dit is de naam van de mini-onderneming die 7 Business Support begin dit schooljaar opstartte. Ze hebben een aantrekkelijk aanbod van gezonde voeding en drank. Dit smaakt naar meer.

Wij, leerlingen uit 7 Business Support, organiseren dit schooljaar een mini-onderneming waar we gezonde voeding en dranken gaan verkopen, genaamd Tasty Things. Dit project kadert in onze geïntegreerde proef en hierbij worden we bijgestaan door onze twee leercoaches mijnheer De Greve en mijnheer Van den Berghe.

Wat is een mini-onderneming?

Mini-ondernemingen zijn doe-leerformules waarbij wij, jongeren van de derde graad, onze persoonlijke mogelijkheden verkennen aan de hand van een eigen onderneming. We worden ondernemer en richten een eigen mini-onderneming op waarbij een ondernemingsidee wordt gecommercialiseerd met inzet van personeel en startkapitaal.

Het product

Logo van Tasty Things - Tasty food and you're in a good mood

Na het marktonderzoek is gebleken dat voeding een grote wens is. Wij hebben er dan voor gekozen om het gezond te houden. Wij zullen dus bij Tasty Things verpakte gezonde snacks en gezonde drankjes verkopen, zoals muesli bars, smoothies, groentechips, notenmix, rijstwafels met een smaakje, water met een smaakje, appelsap zonder toegevoegde suikers, bio yoghurt en vers fruit.

Missie en visie 

Onze missie is vooral om via deze weg het belang van gezonde voeding door te geven. Daarbij houden we rekening met de wensen van de klant. Uiteraard hebben we ook een visie. Dat is hopen op en streven naar een goed en positief eindresultaat, tevreden en terugkerende klanten, een goede indruk nalaten en vooral klanten bewust maken van het milieu.

Hoe ziet ons jaar eruit?

We zullen onze producten verkopen op school, aan de leerlingen, leerkrachten, directie en medewerkers van de school. Elke week vanaf januari zullen er wekelijks twee verkoopmomenten zijn. Ook zullen wij naast de interne verkoop twee externe verkopen houden. Dat houdt in dat wij ook in het shoppingcentrum van Gent-Zuid en op de kerstmarkt zullen verkopen, als corona dit toelaat.

Stakeholdersvergadering

Op dinsdag 24 november om 17.00 uur organiseren wij een eerste stakeholdersvergadering op school. Wij bespreken dan alles wat onze mini-onderneming inhoudt. Onze tweede stakeholdersvergadering vindt plaats op dinsdag 8 juni om 19.00 uur.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en warm gemaakt te hebben om mee te stappen in onze mini-onderneming, Tasty Things. Wij kijken er alvast naar uit om gezonde voeding en drank te kunnen aanbieden en onze vaardigheden als ondernemer aan te scherpen. 

Corona

Al deze informatie is onderhevig aan de veiligheidsvoorschriften van de overheid. Indien blijkt dat wegens verstrengde maatregelen sommige activiteiten niet kunnen doorgaan, zullen we alle betrokkenen tijdig verwittigen.

Alvast bedankt

Vriendelijke groeten

Leerlingen 7BS
Tasty Things

Groepsfoto van de leerlingen van 7BS