SFI Melle sport de wereld rond tijdens lockdown

Het LO-team van het Sint-Franciscusinstituut te Melle daagde leerling, familie en leerkracht uit om deel te nemen aan de Strava-challenge. Drie Strava-clubs, nl. leerlingen, hun familie én de leerkrachten, namen het de eerste weken van de lockdown tegen elkaar op door zoveel mogelijk kilometers te registreren en bijeen te sporten. Daarna gingen zij een stap verder door alle krachten te bundelen en zo de omtrek van de aarde rond te bewegen. Een nieuwe sportieve uitdaging die in tijden van corona verbondenheid vooropstelde.

Na de paasvakantie daagden de leerkrachten LO de leerlingen uit om gedurende twee weken (t/m 3 mei) extra te bewegen onder het motto ‘bewegen is belangrijk en gezond’. Ze vroegen aan alle leerlingen om zich te registreren op Strava en de gratis app te downloaden. Ook de familie van de schoolgangers en het volledige lerarenkorps van SFI werden bij deze challenge betrokken. Om je kilometers te kunnen tellen, moest je lid worden van een van de SFI-clubs op Strava: “SFI leerlingen” of “SFI personeel” of “SFI ouders” (ook voor broers of zussen). De drie groepen zouden tegen elkaar strijden en proberen om zoveel mogelijk kilometers te lopen/fietsen/wandelen gedurende twee weken. En dat deden ze ook. Twee weken op een rij waren de ouders de fiere winnaars. Het LO-team zorgde voor een dagelijkse update via Facebook en Instagram.

De initiële Strava-challenge schoot zijn doel niet voorbij: er werd veel bewogen! Het viel bij velen zodanig in de smaak dat het LO-team besliste een nieuwe uitdaging aan te gaan: 
‘SFI stapt, loopt en fietst de wereld rond!’ Alle deelnemers samen waren na enkele weken al voor meer dan 13.000 km actief geweest en het doel was dan om tegen het einde van dit schooljaar de wereld rond te ‘sporten’, d.w.z. 40.075 km lang. Ze zijn daarin glansrijk geslaagd!

(lees verder onder de foto)

Een cirkel

De directie juichte deze actie toe en had er alle vertrouwen in dat de deelnemers ‘de meet zouden halen’. De sprint aantrekken of aan het elastiek hangen, alles kon. SFI gogogo!

Patsy De Keukelaere, leerkracht/persverantwoordelijke SFI